В това, което Си Ен Ен е съобщило няма нищо

...
В това, което Си Ен Ен е съобщило няма нищо
Коментари Харесай

Бойко Ноев за позицията на МО: Прави им чест, че се опитват да решат този въпрос

" В това, което Си Ен Ен е съобщило няма нищо скрито. Съобщението на Министерство на защитата е доста точно. То не отхвърля, че са водени диалози и им прави чест, че се пробват да решат този въпрос “, сподели някогашният министър на защитата Бойко Ноев в ефира на bTV.

" Ако няма решение, когато MиГ-29 бъдат приземени по чисто физически аргументи, някой ще би трябвало да носи отговорността за какво това се е случило и по какъв начин се е стигнало дотук “, доъплни той. 

Изтекли документи от Пентагона, представени от Си Ен Ен настояват, че България е изявила предпочитание да подари всичките си изтребители МиГ-29 на Украйна. Министерството на защита обаче сподели, че не е провеждало такива диалози.

" Никой не подарява. Малко страни безплатно дават, всеки търси подмяна за нещо. Няма министър на защитата на България и шеф на защитата, които да дарят въоръжение в името на добра идея, тъй че да остане българската защита непълноценна и страна да остане незащитена “, сподели Бойко Ноев.

По думите му въпросите на сигурността и отбраната са се политизирали. Според него президентът има спорни позиции по спора в Украйна. 

" Когато президентът има угриженост по тези въпроси и твърди, че България би била вкарана във война, в случай че оказва помощ на Украйна, най-нормалното е той да свика Съвета по национална сигурност. Да седнат на държавниците на тази маса при президента, той да им каже какви са неговите загрижености, те да му кажат какво мислят, а не да вършат полето на защита поле на политическо съревнование. Това е доста нездравословно за страната “, сподели Бойко Ноев. 

Ноев сподели, че е песимистичен за съставянето на държавно управление.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР