В тотално противоречие с позицията на държавния секретар Рекс Тилърсън,

...
В тотално противоречие с позицията на държавния секретар Рекс Тилърсън,
Коментари Харесай

Тотално объркване в САЩ относно Северна Корея

В тотално несъгласие с позицията на държавния секретар Рекс Тилърсън, от Белия дом оповестиха, че „ в този момент не е моментът “ за договаряния със Северна Корея, пишат американските медии.

„ Имайки поради скорошното ракетно тестване на Северна Корея, е явно, че в този момент не е времето за договаряния със страната “, се споделя в позиция на Белия дом, съобщи „ Ройтерс “.

По-рано държавният секретар Рекс Тилърсън съобщи, че Съединените американски щати „ са подготвени когато и да е за разговор със Северна Корея “. Както е известно, президентът Доналд Тръмп стартира по-твърда изразителност против режима на Ким Чен-ун, което е в контраст с позицията на първия му посланик.

В края на предишния месец се появи информация, че президентът има намерение да смени Рекс Тилърсън с шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео. През последните месеци се стигна до търкания сред Тръмп и външния министър. В дипломатическите среди се приказва, че президентът е подкопавал напъните му за справяне със севернокорейската рецесия.

Напрежението сред Вашингтон и Пхенян остава високо. Режимът на Ким Чен-ун продължава с нуклеарните и ракетни тествания. Американците заплашиха Северна Корея с цялостно заличаване, в случай че заплаши националната сигурност на страната или на нейните съдружници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР