В телефонен разговор с руският президент Владимир Путин обяснява за

...
В телефонен разговор с руският президент Владимир Путин обяснява за
Коментари Харесай

Орбан покани Путин на мирни преговори в Будапеща със Зеленски, Макрон и Шолц

В телефонен диалог с съветският президент Владимир Путин изяснява за провокация на Украйна , заяви Кремъл в сряда, оповестява ТАСС.

" Владимир Путин осведоми премиера за обстановката на договарянията сред съветските и украинските представители, както и даде кардинални оценки за груба и цинична провокация от киевския режим в град Буча ", се споделя в известието.

Путин и Орбан разискаха и редица основни въпроси в връзките сред Русия и Унгария , които не престават да се развиват по взаимноизгоден път , акцентират от Кремъл. Лидерите се съгласиха да продължат контактите си.

Орбан е поканил Путин на мирни договаряния в Будапеща . Той е предложил Путин да се срещне с президентите на Украйна Володимир Зеленски и Франция Еманюел Макрон, както и с немския канцлер Олаф Шолц, с цел да проведат диалози в Будапеща, където водачите да се спогодят за неотложно преустановяване на огъня , оповестява " Евронюз ".

Въпреки че съветският президент се е съгласил с това, той има избрани условия, които остават неразкрити .

Що се отнася до глобите против Русия , той сподели, че Будапеща до момента е подкрепяла другите кръгове, тъй като " единството в Европейски Съюз е значимо ", само че предизвести, че разширението на глобите, с цел да включат петролния и газовия бранш, е " алена линия ".

" Това ще убие Унгария ", аргументира се той, добавяйки, че глобите нанасят обилни вреди и на европейската стопанска система.

Той прикани Брюксел да предприеме " незабавни дейности " за намаляване на въздействието на глобите върху цените на силата и сподели, че Унгария е подготвена да заплаща за съветските енергийни артикули в рубли, в случай че бъде помолена за това.

Относно поканата към Путин за Будапеща, " отговорът беше позитивен , само че съветският президент споделя, че има избрани условия ", добави Орбан, без да ги прецизира.

Той също по този начин повтори, че Унгария няма да даде никакво оръжие на Украйна и укори Зеленски, който в неделя разкритикува западни водачи, че не дават на Украйна избрани оръжия, в това число бойни самолети, танкове и противоракетни системи.

Президентът Зеленски " има неприятния табиет да споделя на всички какво да вършат ", сподели Орбан пред кореспонденти. " Би било по-добре да се откаже от този табиет. "

 Русия в Организация на обединените нации: Само дилетанти могат да имат вяра за Буча
Русия в Организация на обединените нации: Само дилетанти могат да имат вяра за Буча

Небензя изяснява, че се популяризират неистини за дейностите на съветските военни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР