В течение на четири месеца американският политик Бен Макадамс пазел

...
В течение на четири месеца американският политик Бен Макадамс пазел
Коментари Харесай

Не е за вярване! Кмет се превърна в бездомник за два дни, без пари и документи, за да разбере колко опасен е животът на улицата

В течение на четири месеца американският политик Бен Макадамс пазел от всички своята загадка за невероятните си прекарвания. Той го споделил на най-близките си хора, само че на публицистите не споделил и дума, с цел да не наподобява всичко, че е рекламна акция. Още през март, няколко дни преди да внесе решение по отношение на мястото за строителство на нов център за бездомни, което най-вероятно щяло да докара до гняв евентуалните му гласоподаватели, Бен Макадамс, член на Демократическата партия от щата Юта, отишъл в най-криминалния регион на окръг Солт-Лейк без пари и документи. Облечен единствено в джинси и суичър, кметът изкарал два дни и три нощи измежду бездомниците и наркоманите в региона Рио Гранде.

Според думите му, този опит бил " фрапантен " заради доста аргументи. На Макадамс му се удало да разбере персонално кои са проблемите, изискващи неотложно решение: безкрайната приложимост на опиати, насилието и мелетата в приютите, като цяло това била една много небезопасна среда. Той схванал за какво доста от бездомниците избират да остават на улицата на минусови температури, в сравнение с да влязат да пренощуват в подслон.



Кметът пазил в загадка прекарването си в течение на четири месеца, само че въпреки всичко някои издания съумели да го разсекретят и Макадамс дал изявление за Desert News. Той признал, че жителите на Солт-Лейк са доста гневни от това, че до тях ще бъде издигнат център за хора без дом. Макадамс чувствал, че на срещите си с жителите е изпуснал някаква значима информация и решил от първо лице да се запознае с проблемите.

След опита, той стигнал до извода, че новият център би трябвало съществено да се отличава от приютите, които са строени преди този момент. Това, съгласно него, би трябвало да е място, лишено от принуждение и опиати, където бездомниците ще бъдат в удобна среда и ще се усещат в сигурност. Особено той бил шокиран от това, че в такова обграждане порастват деца - Макадамс дори видял млада жена с дете-аутист. Той се заклел да направи по-добър животът на тези деца.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР