В тази статия ще ви разкажем кои храни са богати

...
В тази статия ще ви разкажем кои храни са богати
Коментари Харесай

Кои храни са най-богати на магнезий?

В тази публикация ще ви разкажем кои храни са богати на магнезий и какви са изгодите от тях за вашето здраве и благоденствие.

Магнезият е доста значим минерал за тялото, защото взе участие в стотици химични реакции и процеси и е от значително значение за поддържане на положително здраве.

За страдание, доста хора не доближават целесъобразните дневни равнища на това хранително вещество, които са 350 мг за мъже и 300 мг за дами (с изключение на бременност и кърмене), съгласно Европейския орган за сигурност на храните. Това се дължи на измененията в питателните привички и несъразмерната употреба на земеделска земя, наред с други.

Затова си коства да обърнем внимание какво консумираме и да се уверим, че ядем задоволително храни, които са източници на магнезий.

В какви храни откриваме магнезий?

Бобови растения

В фамилията на бобови растения го намираме в леща, фасул, нахут и грах.

Те се отличават с това, че са богати на разнообразни хранителни субстанции, в това число магнезий. Също по този начин съдържат калий и са източник на протеин, като последният е изключително значим за хората, които съблюдават веганска диета.

Тъмен шоколад

Черният шоколад също е богат на магнезий, като почти 30 грама черен шоколад обезпечават 16% от целесъобразните дневни количества.

Освен това съдържа желязо, мед и манган и е съвършен за тези, които се пробват да ядат по-малко сладко, защото може да бъде добър сурогат и доста по-здравословен от модифицираната храна.
Истина ли е, че МАГНЕЗИЯТ усъвършенства съня
Всеки знае, че пълноценният сън е доста значим както за психическото, по този начин и за физическото ни здраве. Ако човек непрекъснато се усеща не...
Прочети повече
Друг забавен миг за тъмния шоколад е, че той има антиоксидантни свойства, които оказват помощ за обезвреждане на рисковите свободни радикали и нездравословни молекули, които предизвикват болести и прибързано стареене.

Когато купувате черен шоколад, би трябвало да обърнете внимание на етикета, с най-малко 80% чисто какао, с цел да се възползвате от неговите свойства.

Авокадо

Авокадото е плод с високо хранително равнище, защото съдържа калий, витамини от група В и витамин К. Също по този начин е превъзходен източник на мононенаситени мазнини, доста потребни за сърдечно-съдовата система и възпаления.

Авокадото е богато на магнезий, като приблизително огромен плод обезпечава почти 15% от целесъобразните дневни количества.
Ето какво провокира дефицитът на магнезий!
Милиони хора страдат всеки ден от дефицит на магнезий, без даже да го осъзнават. Въпреки че той е виновен за естественото протичане на...
Прочети повече
Сушени плодове

В тази категория намираме орехи, бадеми, кашу и бразилски орехи. Освен че са цудесен източник на фибри и мононенаситени мазнини, те са богати на магнезий. Например, 30 грама кашу обезпечават почти 20% от целесъобразните дневни количества от този минерал.

Ядките имат и спомагателното преимущество. Те са идеални като лека закуска, защото обезпечават чувство за задоволеност, което предотвратява похапването сред храненията.

Зеленолистни зеленчуци

Спанакът и зелето са богати на магнезий и също по този начин съдържат други значими хранителни субстанции като витамини А, С и К, както и желязо и манган.
Защо е значимо да одобряваме магнезий през зимата?
Знаем, че приемът на витамини и минерали е значим за организма ни и вярното действие на имунната ни система. Полезните субстанции...
Прочети повече
Защо магнезият е значим за тялото?

- магнезият взе участие в равнищата на калций и витамин D, съществени хранителни субстанции за здравето на костите.

- способства за здравето на сърдечно-съдовата система

- оказва помощ за понижаване на риска от диабет вид 2, с помощта на връзката си с контрола на глюкозата и инсулиновата устойчивост.

Това са единствено част от изгодите, защото, както посочихме, магнезият взе участие в до 300 функционалности в тялото. Поради тази причина е значимо да се уверим, че ядем диета, богата на този минерал и да се възползваме от всички налични благоприятни условия за консумация на храни, богати на магнезий.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР