В тази статия ще откриете лесна рецепта за приготвяне на

...
В тази статия ще откриете лесна рецепта за приготвяне на
Коментари Харесай

Как да си направим натурален сапун с алое вера и мед

В тази публикация ще откриете лесна рецепта за подготвяне на сапун с алое вера и мед.

Какъв тип сапун желаете да извършите?

Има безчет разновидности на естествени сапуни. Всеки от тях има характерни свойства. Затова първо би трябвало да знаете защо желаете да употребявате сапуна.

Нека първо разгледаме в резюме някои от вероятните разновидности:

  • Сапун от овесени ядки: Той е ексфолиращ и доста подобаващ за деликатна кожа.
  • Сапун от охлюви: Това оказва помощ за балансиране на мастните киселини в кожата. Освен това лекува раздразнение и акне.
  • Сапуни въз основата на портокал или лимон: Препоръчва се за мазна кожа, навлажняване и ободряване.
  • Сапуни с алое вера: Това защищава кожата ни, омекотява, овлажнява, регенерира и може да ни помогне да премахнем акнето.
  • Сапун от невен: Той е доста потребен за суха и деликатна кожа и е превъзходен за деца и бебета.
  • Сапун от шипка: Той е превъзходен за лекуване и възобновяване на повредена кожа.

Сапун с алое вера и мед

Днес избрахме да ви покажем по какъв начин да извършите сапун с алое вера и мед, тъй като считаме, че е най-простият и потребен за грижа за кожата.

Комбинацията от тези два страхотни детайла на природата е фантастична. Алое вера и медът са от значително значение за дерматологичната регенерация, с цел да поддържат кожата здрава, хидратирана и сияйна, а също по този начин са подобаващи за цялото семейство.

В тази публикация ще ви покажем главния метод да извършите този сапун. Използването на глицерин е елементарен способ, който няма да донесе никакви проблеми. Освен това ще помогне да се подсигурява, че сапунът ще излезе добре от първия път.

Има и различен по-сложен метод, по който можете да употребявате масло от вкъщи. Трябва обаче да го допълните и със сода каустик, доста рисков детайл, който може да ви навреди. И по този начин, ще прибягваме до лесния метод да ви подсигуряваме триумф и цялостна сигурност:

Съставки за естествен сапун:

Пулпа от четири клона на алое вера или дестилат от алое вера

Два блока глицеринов сапун (250 грама)

Четири супени лъжици мед

100 мл зехтин

Настърганата кора на един лимон

Какво ви е належащо, с цел да го извършите:

Стъклена купа

Микровълнова фурна

Миксер

Как да го създадем?

  1. Вземете купата и поставете двете части глицеринов сапун в нея. След това ги поставете в микровълновата печка. Изчакайте да се разтопят. Внимавайте с тях, защото може бързо да се разтопят.
  2. След това вземете пулпата от алое вера и я поставете в купата с четирите супени лъжици мед и лимонова кора.
  3. Загрейте малко зехтин. Затоплете го деликатно, с цел да не загуби свойствата си.
  4. След това е време за електрическия миксер. На ниска мощ разрушаваме сместа, до момента в който прибавяме лека-полека топлото олио. Блендирайте, до момента в който сместа стане гладка, с хубав ослепителен цвят и отличен мирис.
  5. Извадете тестото в авансово готова форма. Тази форма би трябвало да бъде квадратна и пластмасова, тъй като това ще бъде крайната форма, която ще одобри домашният сапун. Изсипете го във формата, до момента в който останат няколко сантиметра свободни. (Не забравяйте: по-късно ще би трябвало да го премахнете от там и би трябвало да е комфортно да го извършите.)
  6. След това отнесете формата със сместа вътре в хладилника, с цел да стегне добре. Препоръчва се да седи един ден.
  7. След това можете да го нарежете на по-малки блокчета за ежедневна приложимост.

Не забравяйте, че сте употребявали лимон и зехтин като етерични масла за тази версия на сапуна, само че можете да употребявате каквото желаете: розово масло, портокалово масло, масло от лавандула…

И не на последно място, не забравяйте, че постоянно можете да го изрежете в специфични форми: сърце, овал и така нататък След това го увийте в атрактивна хартия и панделки за хубав подарък за вашите близки. Неговият мирис и несравнимите му изгоди за кожата без подозрение са страховит подарък, който всеки ще оцени!

Инфо: https://steptohealth.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР