В тази ситуация на политическа криза рискът да не мине

...
В тази ситуация на политическа криза рискът да не мине
Коментари Харесай

Гьоков: При тази политическа криза има риск бюджетът да не мине. Но няма да е честно спрямо хората

В тази обстановка на политическа рецесия рискът да не мине бюджетът е налице, само че няма да бъде почтено по отношение на българите. Това сподели пред публицисти министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков преди откриването на Кариерен конгрес " Подкрепа за кариера в изкуството и културата " в Аулата на НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов ".

" Спомняте си по какъв начин 46-ото Народно заседание в пенсионноосигурителната сфера одобри много рискови и неразумни за бюджета решения, само че се справихме, това държавно управление се оправя с тези провокации ", сподели Гьоков, представен от novini.bg.
Министърът изрази удовлетворение, че на първо четене е призната актуализацията на бюджета на НЗОК и Държавното публично обезпечаване и на държавния бюджет. Имаше риск за огромния бюджет, като имаше поръчки, че няма да бъде подсилен в целокупност, сподели той.

Според него разсъдъкът е надвил, тъй като този бюджет е за хората.

" Надявам се на конструктивност от националното посланичество и да не вършат популистки оферти. Чух поръчките на парламентарните групи, че ще създадат оферти сред първо и второ гласоподаване, само че чух и финансовият министър, който сподели, че рационалните оферти ще бъдат признати ", разяснява Гьоков.
" Когато правихме актуализацията на бюджета, взехме поради поръчките на съдружни сътрудници. Мисля, че оттова няма по какъв начин да пристигна изненада ", съобщи Гьоков.

Той изясни, че няма визия какво би могло да излезе като оферти от другите парламентарни групи – ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ".

Надявам се това да са рационални оферти, които да са в интерес на хората и да са вероятни за бюджета. Който и да пристигна да ръководи или в случай че това държавно управление продължи, целите няма да са по-различни от тези, записани в съглашението като средносрочни и дълготрайни, а краткосрочните са за поддръжка за хората и бизнеса във времена на инфлация, уточни Гьоков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР