В тази ситуация на политическа криза рискът да не мине

...
В тази ситуация на политическа криза рискът да не мине
Коментари Харесай

Министър Гьоков: Има риск бюджетът да не мине


В тази обстановка на политическа рецесия рискът да не мине бюджетът е налице, само че няма да бъде почтено по отношение на българите. Това сподели пред публицисти министърът на труда и обществената политика преди откриването на Кариерен конгрес " Подкрепа за кариера в изкуството и културата " в Аулата на НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов ".

,,Спомняте си по какъв начин 46-ото Народно заседание в пенсионноосигурителната сфера одобри много рискови и неразумни за бюджета решения, само че се справихме, това държавно управление се оправя с тези предизвикателства``, сподели Гьоков. 

Министърът изрази удовлетворение, че на първо четене е призната актуализацията на бюджета на НЗОК и Държавното публично обезпечаване и на държавния бюджет. 

Имаше риск за огромния бюджет, като имаше поръчки, че няма да бъде подсилен в целокупност, сподели той.

Според него разсъдъкът е надвил, тъй като този бюджет е за хората.

,,Надявам се на конструктивност от националното посланичество и да не вършат популистки оферти. Чух поръчките на парламентарните групи, че ще създадат оферти сред първо и второ гласоподаване, само че чух и финансовият министър, който сподели, че рационалните оферти ще бъдат приети``, разяснява Гьоков.  

,,Когато правихме актуализацията на бюджета, взехме поради поръчките на съдружни сътрудници. Мисля, че оттова няма по какъв начин да пристигна изненада``, съобщи Гьоков.

Той изясни, че няма визия какво би могло да излезе като оферти от другите парламентарни групи – ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ".

Надявам се това да са рационални оферти, които да са в интерес на хората и да са вероятни за бюджета. Който и да пристигна да ръководи или в случай че това държавно управление продължи, целите няма да са по-различни от тези, записани в съглашението като средносрочни и дълготрайни, а краткосрочните са за поддръжка за хората и бизнеса във времена на инфлация, уточни Гьоков. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР