В тазгодишното издание на традиционния благотворителен базар на Международния женски

...
В тазгодишното издание на традиционния благотворителен базар на Международния женски
Коментари Харесай

От благотворителния базар на Международния женски клуб се очакват 400 хиляди лева приходи

В тазгодишното издание на обичайния благотворителен базар на Международния женски клуб взеха присъединяване представители на повече от 60 страни.
За пръв път в базара се включиха Монако, Ватикана и Гватемала. За пръв път е имало и картови разплащания, като безкасово са били генерирани близо 10 000 лв..

Уникални ръчно направени сувенири и дрехи и обичайни кулинарни шедьоври отличаваха многочислените щандове на другите страни. Индонезия, Иран и Палестина са единствено част от страните, показани на двете подиуми.

Тазгодишният базар се обрисува като един от най-успешните за благотворителното събитие, само че към момента не могат да бъдат посочени съответни суми на постъпленията, изясни пред „ Хоризонт “ ръководителят на Международния женски клуб Албена Джоунс.

„ Даренията не престават да идват и това се случва до края на януари. Прогнозата ни е доста оптимистична. Миналата година събрахме 373 000 лв., с които подкрепихме 24 обществено значими благотворителни дела, а тази година се надяваме да надхвърлим 400 000 лв. ", посочи Албена Джоунс.

" Искахме да подчертаваме върху дамите посланички и се оказа, че в България имаме феноменална цифра – 21 посланички. Тази година те бяха нашите специфични посетители, интензивно се включиха в своите щандове и дружно със своите сънародници и доброволци продаваха обичайни национални артикули ", описа още тя.

" Майка ми е българка, татко ми беше от Южен Судан. През детството си сме живели в доста страни по света - татко ми като доктор от Организация на обединените нации. пътувахме извънредно доста " - по този начин Албена Джоунс от дребна заживява с отворени сетива за света в неговото разнообразие. Завършва образованието си в Лондон, работи като финансов анализатор в " Блумбърг " за Източна Европа, а след измененията се връща тук да развива личен бизнес. От четири години е в Международния женски клуб.

По думите й, всяка година базарът става по-голям и по-добър. " Естествено, задачата е щедрост, по тази причина би трябвало да имаме креативно мислене, само че да си бизнес дама също оказва помощ. "

Като приятна изненада тази година Албена Джоунс дефинира чаеното наличие: " Почти всички щандове предлагаха ароматни чайове - от Сейшелите до арабските страни - на всички места се пиеше чай. " /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР