В търсене на добра защита за цялото семейство срещу коронавирус,

...
В търсене на добра защита за цялото семейство срещу коронавирус,
Коментари Харесай

Кой е най-ефективният сапун срещу коронавируса?

В търсене на добра отбрана за цялото семейство против ковид, експерти от целия свят изследват какво обезврежда вирусните инфекции.
Най-добре с бактериите се борят детският и 72-процентовият сапун за пране, споделя лекарката Людмила Лапа, представена от РИА Новости.
Бебешкият сапун е подобаващ за хора с сензитивна кожа, отбелязва микробиологът Евгени Плисов.
" Сапунът е дезинфектант, изключително в битката с ковид, който в допълнение към белтъчната капсула има липидна мембрана ", изясни ученият.
От своя страна имунологът Владислав Жемчугов изясни, че мастна мембрана на ковид се унищожава посредством потребление на сапун даже без бактерицидни добавки. Поради това няма огромна разлика сред елементарния и антибактериалния сапун, заключи експертът.
Световната здравна организация популяризира графики по какъв начин да си мием ръцете , с цел да сме сигурни, че по тях не са останали нездравословни субстанции.
Важно да сапунисваме ръцете най-малко 20 секунди, припомня доктор Лапа. За да е занимателно за децата ви, изпейте два пъти " Честит рожден ден " с тях, до момента в който правите процедурата, поучават от СЗО.

След измиване , доктор Людмила Лапа, поучава да се употребява предпазен крем с витамин F.
" Оказва се, че вирусът се задържа върху самия пласт от крема и е елементарно да го отмиете ", сподели тя, представена от БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР