В Танзания беше установен нов вариант на вируса, който има

...
В Танзания беше установен нов вариант на вируса, който има
Коментари Харесай

В Танзания е установен нов вариант на COVID-19 с близо 40 мутации

В Танзания беше открит нов вид на вируса, който има близо 40 разновидности. Според Африканския център за надзор на болесттите това буди съществени терзания поради сложното следене на инфектираните.

В страната съвсем няма ограничения против COVID-19 поради умрелия преди две седмици президент, който дълго време отхвърляше изобщо съществуването на подобен вирус.

За заслужено систематизиране на имунизациите за следващ път прикани и Световната здравна организация. Нейният общоприет шеф призна, че главното предизвикателство сега е пропастта сред голямото търсене и лимитираното произвеждане.

За следващ път Световната здравна организация сигнализира за несправедливото систематизиране и доставки на ваксини за бедните и за богатите страни. Според Тедрос Аданом Гебрейесус това може да бъде обезщетено посредством облекчение на лицензионните права за произвеждане на ваксини в бедните страни.

„ Удари часът за правдивост при доставките. И с цел да вървим напред, тя би трябвало да бъде обезпечена посредством увеличение на производството на място “, съобщи генералният шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР