В тъмната мрежа Clop предупредиха засегнатите до 14 юни да

...
В тъмната мрежа Clop предупредиха засегнатите до 14 юни да
Коментари Харесай

Хакери удариха стотици известни компании и им поставиха ултиматум

В тъмната мрежа Clop предизвестиха засегнатите до 14 юни да изпратят имейли, с цел да стартират договаряния за ориста на откраднатите данни. В ултиматума, написан на неприятен британски, се споделя, че в противоположен случай данните ще бъдат оповестени. Това значи, че ще бъде разкрита да вземем за пример информация за заплатите на над 100 000 чиновници в засегнатите компании, плюс домашни адреси, национални застрахователни номера и в някои случаи - банкови данни.

Службите по киберсигурност са предизвестили фирмите при искане на откуп, да не заплащат. Според проверяващите органи, нарушителите са проникнали в известния бизнес-софтуер MOVEit и са влезнали в базите данни на стотици компании, които го употребяват.

Ултиматумът е необикновена тактичност, защото нормално хакерите изпращат имейли, с цел да слагат изискванията, а този път вършат противоположното, предупреждавайки засегнатите с една обява в тъмната мрежа. Според специалисти, евентуално самата хакерска група не може да се оправи с мащаба на удара си, който към момента се...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР