В своята първоначална фаза конфликтът в България имаше геополитически измерения.

...
В своята първоначална фаза конфликтът в България имаше геополитически измерения.
Коментари Харесай

Борисов се превръщал в трън в петата на ЕС и ЕНП


" В своята първична фаза спорът в България имаше геополитически измерения. След идването на Кристалина Георгиева в България и след визитата на американския дипломат в Министерския съвет се получи развой на деполитизация. Битката си стана българко-българска. Това е повода огромните западни водачи да мълчат, тъй като по времето на Орешарски посланици се разхождаха измежду митингуващите и даваха доста явен знак, че страната е ангажирана. Евродепутатите и публицистите не могат да ангажират страните от Европейски Съюз. Те са се дръпнали малко обратно ". Така разяснява актуалната обстановка интернационалният анализатор и специалист по сигурност Боян Чуков пред Bulgaria ON AIR.

От своя страна някогашният зам.-министър на външните работи Любомир Кючуков съобщи, че е имало доста По негови думи през вчерашния ден е станала ясна позицията на Европейската комисия, на Екологичен потенциал, както и позиция на Съвета на Европа, като и в трите случая те не са били ласкави към ръководещите.

Той подсети, че Европейската комисия е настояла да не се употребява несъразмерна мощ и да се съблюдава правото на протестиращите жители.

Кючуков посочи и че Европейският парламент е дефинирал информацията за чуването на българското държавно управление в Народното събрание като характерен образец на подправена вест.

Според него Европа няма да се намеси в двустранен проект.

Едва ли някоя от страните ще заема позиция, тъй като, за разлика от Беларус, България е страна членка на Европейски Съюз, само че п равителството няма поддръжка в Европа за своите дейности, означи той.
 Брюксел смъмри властта: Всяка приложимост на мощ би трябвало да бъде пропорционална
Брюксел смъмри властта: Всяка приложимост на мощ би трябвало да бъде пропорционална

По мотив вчерашната ескалация на митингите в България

Чуков пък уточни, че Европейска комисия има рецензия както към нас, по този начин и към Румъния, Словения, Италия и Малта.

По думи на Кючуков Бойко Борисов и държавното управление стартират да се трансформират в бодил в петата на Европейски Съюз, в това число на Европейската национална партия.

Извън дежурното и наложително изявление на Манфред Вебер преди към месец, който поддържа държавното управление на ГЕРБ, нямаме друга публична позиция на ЕНП, уточни той и добави, че и медии, и политически дейци подреждат Борисов до Орбан.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР