В своята книга Политическото животно“ английският публицист Джеръми Паксман изследва

...
В своята книга Политическото животно“ английският публицист Джеръми Паксман изследва
Коментари Харесай

Коментар на водещия: Кое е това животно?

В своята книга „ Политическото животно “ британският журналист Джеръми Паксман изследва все по-нарастващата индиферентност на хората към политиката. Той проучва капсулирането на политическите партии към твърдите си поддръжници, което дефинира като „ отцепничество “, което запушва „ интелектуалните артерии на всички участници в този развой “.

Но книгата на Паксман се отнася за политиците от началото на хилядолетието. Тогава, към момента избухнеше ли скандал, всички участници в него имаха най-малко ден-два, с цел да измислят по какъв начин да реагират, а анкети в изборния ден от рода на „ Кое цвете пораства в градината на баба ми - банкянска къклица или харвардско срещниче “ - към момента не съществуваха.

Тогава и доста хора изграждаха мнението си за света, живота и страната си, прочитайки цели книги, тъй като скролване по екрана на устройство още нямаше. Затова в случай че разсъниха интереса ви към книгата на Паксман, не пишете „ Кое е това животно? “ или „ Политическото животно “ в мрежите, че ще ви излезе някой ТикТок Бай Ганьо, скандиращ името на убития доста от дълго време Ахмад Кадиров. По-добре попитайте в близката книжарница.

Две основни визити - Си Дзинпин в Москва и Фумио Кишида в Киев, съответстваха по време, само че изпратиха радикално разнообразни сигнали

Скролването е нездравословно за вашето здраве. В 15-секундна форма всевъзможни видове изкачат от устройството - китаец къпе кокошка, момче с ланец демонстрира нова кола, политик дава заричане. Луда работа. Ако вярвахме, че софтуерният напредък ще роди такава какафония, да си бяхме останали във времето на фонокартите.

На моменти България доста наподобява на Израел. И те пет пъти гласоподаваха. Накрая Нетаняху се коалира с крайнодесните и възпламени страната. Не е елементарно да изкараш 10% от популацията си по улиците на митинг, само че това е цената на всяка нежна и недомислена коалиция, тъй като хаосът, без значение дали в политиката, или в природата, се характеризира с това, че води със себе си още повече безпорядък.

Това е неизменим естествен закон - даже Вселената е създание на хаоса, при който дребни частици правили безредни придвижвания в разнообразни направления, до момента в който се блъскали едни в други, образувайки материя.

Колко ще продължи българският безпорядък - едва ли някой може да отговори.

Разказ за всеобщата реакция на грузинското общество против законопроекта за " задгранични сътрудници "

Повечето политици сега, без значение от партията, са заложници на личните си гласоподаватели. Една част от тях им споделят – „ Искаме от вас да се коалирате “. Другата обаче ги предизвестява – „ Коалирате ли се, ще изчезнете “. В случая няма ход, който да донесе политически позитиви на някого. Всяка коалиция ще е обвързвана с имиджови вреди. Ще е отговорен, в случай че се коалира, и още веднъж - ще е отговорен, в случай че не се коалира. Защото стремежът да бъдеш харесван, води до пристрастяване и едва ли някой е подготвен да жертва себе си в хаоса на борбата за политическо оцеляване.

На този декор, като че ли с цел да удостовери теорията, че хаоса води до безпорядък, през седмицата Световната банка промени прогнозите си за България. Икономическият напредък към този момент е сведен до едвам 1.5% от Брутният вътрешен продукт. Сценарият за развиване на България планува четири пъти по-бавен растеж на стопанската система ни доникъде на века. Тоест, безредните събития през днешния ден, имат капацитета да бележат цяло потомство, в случай че продължат да се разпростират по този метод.

Икономическото развиване към този момент е понижено повече от два пъти, а готовите пари от Европа, които могат да компенсират това, остават заложници на вътрешния безпорядък, изразяващ се в отвращение за основни промени.

Всичко това се случва на фона на застаряващо население, намаляваща работна мощ, от ден на ден пари за пенсии и опазване на здравето. От една страна българските компании ще стават все по-неконкурентноспособни, тъй като продукцията им ще е скъпа поради лимитираната работна мощ и все по-зависими от държавни помощи.

В тази обстановка, доста наши сънародници са подготвени да одобряват крайности. Голямата неточност, която вършат множеството политици сега е, че ги неглижират и ги оставят на произвола на хора, които им изясняват, че животът се дели на черно и бяло, запад и изток.

Нещо като ТикТок, само че в политически проект. Гласуваш, а най-после другите питат – „ Кое е това животно “. Не, отговорът не е Чеченеца. Нито пък „ Политическото животно “ на Паксман. Друг е и вие го знаете. Но по този начин се случва в хаоса.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР