В свое изявление CNIL посочва, че Amazon France Logistique, която

...
В свое изявление CNIL посочва, че Amazon France Logistique, която
Коментари Харесай

Amazon си плаща солено, че шпионира служителите си

В свое изказване CNIL показва, че Amazon France Logistique, която ръководи складовете на компанията във Франция, е основала " прекомерно натрапчива система за наблюдаване на активността и представянето на чиновниците ".

Констатацията е резултат на следствие, проведено през 2019 година, след недоволство от служащи, заяви Еuronews. Окзва се, че Amazon France Logistique е разположила гъста мрежа от наблюдателни и записвщи устройства, с които може да следи в действително време бързината, с която чиновниците извършват задчите си, както и по кое време, за какво и какъв брой дълги почивки вършат.

За всяка активност е избран времеви „ таван ” и просрочвнето му получава " червен картон ". Три червени картона пък съмнително постоянно завършвт с уволняване. Информацията се пази един месец, което съгласно CNIL е прекомерно. Като цяло, практиката, обозначена като противозаконна, нарушава общия правилник на Европейски Съюз за отбрана на данните (GDPR), който постанова строги правила на фирмите за приемане на единодушие по какъв начин се употребява персоналната информация.

Глобата се равнява на към 3% от...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР