В сводките на Министерството на отбраната на Русия днес не

...
В сводките на Министерството на отбраната на Русия днес не
Коментари Харесай

Унищожени ли са словашките С-300 край Николаев?

" В сводките на Министерството на защитата на Русия през днешния ден не се загатва за унищожени С-300 в това направление ".

Това написа съветският публицист и блогър Борис Рожин по отношение на изказванията за унищожаването на словашките С-300, пратени на Украйна, край Николаев.

По-рано през днешния ден съветският публицист Александър Коц заяви, че словашки ракети С-300 са били унищожени в региона на Николаев.

" Дори не съумяха да стигнат до мястото на разгръщането си ", добави журналистът.

Тази информация не е доказана. Преди дни Словакия се съгласи да окаже военна поддръжка на Украйна и изпрати там свои зенитно-ракетни комплекси С-300.

" Снимки или видео доказателства за сходен епизод към момента не са налични. И по този начин, изказванията за унищожаването на тези комплекси би трябвало да се третират сериозно и да се изчака фактологията – непокътнати ли са или унищожени ", написа Рожин в Сolonelcassad.

Журналистът отбелязва, че въпреки всичко случай с С-300 е имало в Старобогдановка край Николаев, без да се показва собствеността на комплекса. Там обаче има село Старая Богдановка, а Старобогдановка е в Запорожска област (южно от Токмак, който е под съветски контрол).

" Едва ли комплексът С-300 от Словакия е стигнал и се е разгърнал тук толкоз бързо ", приключва Рожин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР