В света има т.нар ловци на вируси – вирусолози, чиято

...
В света има т.нар ловци на вируси – вирусолози, чиято
Коментари Харесай

Учени от БАН: Над 700 хиляди вируса дебнат човечеството

В света има т.нар ловци на вируси – вирусолози, чиято активност е да разпознават непознатите вируси. Идеята е да опознаем вирусите преди те да дойдат при нас.
Това сподели вирусологът от Българската академия на науките проф. Радостина Александрова по време на заключителното събитие по стратегия „ Дейности в отговор на COVID-19 в България “.
Вирусологът изясни, че вирусите се предават сред типовете – от животните към хората. По думите й този развой не е напълно елементарен, само че експертите наблюдават деликатно обстановката в света след пандемията от ковид.
" Около един милион и шестстотин хиляди са вирусите, които засягат при животните и птиците. От тях към 700 хиляди се счита, че могат да обиден индивида ", добави Александрова.
Тя предизвести, че индивидът има „ извънредно нападателно отношение “ към природата, което води до разпространяването на вирусите. Вирусологът даде образец с изсичането на гори, гъстото за заселване на хората, прогонването на животните от естествената им среда, интензивните пътувания и др.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР