В студиото на Здравей, България бившият изпълнителен директор на Ел

...
В студиото на Здравей, България бившият изпълнителен директор на Ел
Коментари Харесай

Продавала ли е Ел Би Булгарикум продукти под себестойност?

В студиото на " Здравей, България " някогашният изпълнителен шеф на " Ел Би Булгарикум " Владимир Русев отговори на изказванията на министъра на стопанската система Богдан Богданов, който съобщи в края на предходната година, че държавната компания е ощетена съзнателно с 1,5 милиона лв. като е продавала млечни артикули под действителната им себестойност.

 

" Твърденията на министъра са неуместни и манипулативни. Изцяло. Това да се твърди, че е продавано под себестойност и че сдружението е водено съзнателно към фалит е най-малкото несериозно. Нашият борд завари два контракта за доставки на първични материали, на сурово мляко, на извънредно повишени цени - с 40 сотинки над междинната пазарна стойност към дадения миг ", безапелационен е Русев.

 

По думите му договорите били подписани за 6 милиона литра мляко. " Т.е. сдружението щеше бъде ощетено с над 2,4 милиона лева за 10 месеца. Тези контракти бяха подписани от предходното ръководство и бяха в действие. Те бяха подписани с две фирми посредници, които даже не са млекопроизводители ", посочи той. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР