В студиото на сутрешния блок на БНТ директорът на Националното

...
В студиото на сутрешния блок на БНТ директорът на Националното
Коментари Харесай

Директорът на тол управлението в АПИ: Проблем със системата няма

В студиото на утринния блок на Българска национална телевизия шефът на Националното тол ръководство в АПИ Антон Антонов съобщи, че проблем със системата за електронни винетки няма, като единственият установен проблем по думите му са терминалите за закупуване. Той призна, че уеб сайтът bgtoll.bg, от който се закупуват електронни винетки, е имал проблеми първоначално, само че те са изчистени.

До средата на идната седмица по граничните пунктове ще бъдат конфигурирани 37 терминали за закупуване на електронни винетки, увери шефът на Националното тол ръководство в АПИ Антон Антонов. По думите му, с въвеждането на всяка нова система е обикновено да има известни неточности.

Чрез Външно министерство непознатите превозвачи са известени по какъв начин могат да си купят електронна винетка по интернет, изясни той.

Единственият установен от АПИ проблем с електронните винетки е бил с терминалите за закупуване, съобщи Антонов. По думите му, водачите, които са купили електронни винетки по няколко пъти за еднакъв автомобил, ще бъдат обезщетени. „ Полагаме всички старания системата да работи “, добави той.
 Заради проблемите с е-винетките: Без санкции за неналичието на винетки до 15 януари Заради проблемите с е-винетките: Без санкции за неналичието на винетки до 15 януари
До 15 януари "Пътна полиция " и тол полицията няма да глобяват водачите без винетка. Агенция „ Пътна инфраструктура “ даде гратисен интервал след сигналит...

54 души работят с IT системите. Сайтът bgtoll.bg в действителност е имал дребни проблеми, които са изчистени, увери Антон Антонов.

Не се чака сериозна загуба от гратисния интервал, даден до 15 януари, до който неналичието на винетка няма да се глоби. По дребните обитаеми места от понеделник винетки ще популяризират клоновете на Българските пощи.

Директорът на Националното тол ръководство сподели, че конвертирането по няколко стотин пъти на хартиена винетка в електронна, засечено от системата, не се дължи на бъг. В момента прът центърът не работи, само че ще стартира работа от идната седмица. До тогава, водачите могат да звънят на телефоните на АПИ, увери Антонов.

Терминалите за закупуване на винетки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ работят обикновено, сподели опит на Българска национална телевизия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР