В студиото на Още от деня“ зам.-председателят на ПГ на

...
В студиото на Още от деня“ зам.-председателят на ПГ на
Коментари Харесай

Жельо Бойчев за комисията за ЧЕЗ: Няма да се стремим да затваряме информация

В студиото на „ Още от деня “ зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Жельо Бойчев съобщи, че задачата на Парламентарната анкетна комисия за договорката с ЧЕЗ, на която той е ръководител, е да се отговори обществено на ред въпроси. Той добави, че абсурдът към договорката с ЧЕЗ не е провокиран от Българска социалистическа партия, а от „ безредните “ дейности на ръководещите и премиера Борисов.

  Първо съвещание на Парламентарната анкетна комисия за ЧЕЗ Първо съвещание на Парламентарната анкетна комисия за ЧЕЗ
Пълно осветление на договорката за ЧЕЗ е задачата, която си сложи парламентарната анкетна комисия на първото си съвещание през днешния ден. Тя беше основана, за д...

Има огромни упования от комисията, означи Жельо Бойчев и акцентира, че ще се направи всичко допустимо тя да ги оправдае. Според него ръководещите са били сложени в невъзможност по въпроса за сформиране на комисията.
Жельо Бойчев: Те първо настояват, че не знаели нищо за договорката, по-късно Борисов изиска оставката на министъра на енергетиката. Щом нищо не зависи от нея, за какво си подава оставката? Борисов сътвори абсурда. Същият министър-председател, който продаде 33% от ЧЕЗ, сподели, че желае страната да влезе в тази договорка. Така че въпросите висят.
Няма смисъл българската страна да влиза в договорката по метода, по който си го показва ГЕРБ, разясни Бойчев. Според него страната би трябвало да влезе в ролята си, като се промени методът към ръководство на държавната стопанска система: да има ясни бизнес проекти и правила, по които да се ръководят. В съответния проблем с ЧЕЗ ще се търси отговорът на ред въпроси, измежду които за какво се стига до държавна интервенция в договорката и по какъв начин ще се финансира.
 © Българска национална телевизия
Ако договорката е транспарантна, ще се потърси отговорността на държавните регулатори, които последни са разбрали за детайлите към договорката, съобщи Бойчев.
Жельо Бойчев: Скандалът не го провокира Българска социалистическа партия в тази договорка, а безредното държание на министър-председателя и ръководещите.
Жельо Бойчев удостовери, че Комисията ще се стреми информацията, която придобие, да стане обществена.

За проблема със статуса на депутата Таско Ерменков във фейсбук, Бойчев посочи, че политиката на Българска социалистическа партия постоянно е била в сходство с политиките и решенията на Европейски Съюз и НАТО. Той добави, че всевъзможни спекулации по отношение на европейската ориентировка на Българска социалистическа партия за „ безпочвени “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР