В студените зимни дни всички хора бързат да се приберат

...
В студените зимни дни всички хора бързат да се приберат
Коментари Харесай

Хората на улицата. Виждаме ги, сред нас, спят по пейки и тротоари СНИМКИ

В студените зимни дни всички хора бързат да се приберат след работа на топло в домовете си. През миналата седмица температурите съвсем в цялата страна бяха доста ниски, а даже бе маркиран и връх от -23 градуса в Самоков.

За страдание обаче, не всеки има лукса да има дом, където да се прибере, завие и заспи на топло.

Две фотоси от обществената мрежа ни накараха да се замислим по какъв начин и какво ли претърпяват тези, на които се постанова да спят под намерено небе. Само преди дни стана ясно, че известният край Бургас Наско, е умрял от измръзване.

" Така си отпътуват някои хора.

Благоев 17 до алфа аптека 10 ч 28.01.22

Ако някой познава точната институция дано помогне ", написа Георги Радичев, който съпровожда коментара си със фотография от Димитровград.



" На тази жена съм се опитвала да оказа помощ и аз още предходната година, тя не желае помощ, даже се спря и друга жена и двете ѝ предлагахме разновидности да ѝ помогнем, само че тя изрично отхвърли.

Няма психологични проблеми, контактува си обикновено. Тогава беше топло времето може по тази причина да ни е отказала.

Но по тази причина е полицията, да я заведат в обществените, а те оттова да ѝ намерят място, не да пращат нея по кабинети и институции ", гласи един от мненията.

В същото време във Варна, различен човек е сниман да спи пред вход на блок.

" Варна, бл. 142, блока над Бриколаж.

От този вход не се влиза. Попитах индивида дали е добре. Не разбрах какво сподели. Може би е пийнал. Казах му да не лежи там на цимента, ще изстине. Видях, че стана на крайници и се клати и отново легна. Май е от ромски генезис.

Обадих се на 112. Жената ме пита какво прави, по какъв начин наподобява и реши, че не му би трябвало незабавна здравна помощ. Казах й за какво не изпратят служители на реда да ревизират защо става въпрос, могат да го настанят в някой подслон. Тя ме пита дали съгласно мен е скитник. Аз по какъв начин да преценява? Жената ми затвори телефона.

Видях в квартала патрулка и споделих на двамата млади служители на реда да ревизират ", това написа Илияна Асенова.

Хората без дом не постоянно желаят и търсят помощ. При някои, тъй като имат такива разбирания, а други са с психологична болест. И въпреки всичко никое живо създание не заслужава да съществува по този метод.

Нека въпреки всичко, както хората, за които ви разказахме, се опитаме най-малко да подадем ръка на човек в потребност.

Както и да не забравяме, че има виновни институции, които би трябвало да имат уговорката към тях, изключително през зимата.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР