В страните от ОИСР най-високият процент се пада на САЩ,

...
В страните от ОИСР най-високият процент се пада на САЩ,
Коментари Харесай

В японските училища децата изучават хранене

В страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз най-високият % се пада на Съединени американски щати, Мексико и Турция, където към половината деца са с наднормено тегло. След тях са Израел, Франция, Колумбия и Южна Африка – там към една четвърт от децата са с наднормено тегло. По-добре е ситуацията в Италия и Норвегия, а Япония е дом на най-здравите деца. Deutsche Welle показва японския опит.

Японските деца се хранят в учебно заведение – само че менюто е надалеч от това, което родителите им си спомнят за еднообразната храна в учебния стол. Днес кухните в японските учебни заведения се доставят единствено с пресни артикули – от учебната градина и по контракти с локални фермери. Част от образованието по хранене е програмата „ От градината до масата “. Тя включва работа на децата в зеленчуковата градина – най-често в интервалите на прибиране на реколтата.

Важно е децата да схванат, че храната не идва единствено от супермаркета, считат преподавателите по хранене. В деня за...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР