В страната стартира още една инициатива за референдум. На фона

...
В страната стартира още една инициатива за референдум. На фона
Коментари Харесай

Обявиха инициатива за още един референдум

В страната започва още една самодейност за референдум. На фона на импортираните към този момент подписи за образуване на референдум по тематиката за Еврозоната, които бяха събрани от " Възраждане ", продължава да тече и самодейността за референдум против джендър идеологията в учебно заведение, подета от предприемчив кабинет, гравитиращ към Българска социалистическа партия, както и още един разгласен подобен референдум, само че без доста явен резултат досега - против еврото и джендъра по едно и също време.

Новата самодейност за референдум е с учредителен комитет с име " Общобългарски поход за мир и неутралитет ".

На конференция в Българска телеграфна агенция Румяна Ченалова, член на публичния съвет на референдума, разгласи въпросите:
Подкрепяте ли да cе откри национална политика на боен неутралитет на България във връзка с всички външни за територията ѝ спорове? Подкрепяте ли изпращането и потреблението на български въоръжени сили отвън страната по отношение на въоръжен спор да се взема решение единствено с народен референдум? Подкрепяте ли пребиваването на задгранични военни формирования на територията на страната във връзка външен за България въоръжен спор да се позволява единствено с народен референдум? Подкрепяте ли да бъдат изменени условията за брой подписи за производство на народен референдум, като при над 100 000 подписа Народното събрание наложително да взема решение за произвеждането му? Подкрепяте ли да e налице решение на народен референдум, когато с повече от половината от действителните гласове е определен един от отговорите - да или не - и това болшинство е най-малко една трета от участвалите в последните парламентарни избори? Подкрепяте ли народен референдум да може да се създава по отношение на дълготрайни контракти от компетентността освен на Народното събрание, само че и на Министерския съвет, като те се ратифицират или подписват единствено в случай че има позитивно решение на референдума?
Сърнела Воденичарова, различен член на ИК, предложения всички партии и организации да вземат участие в референдума.

На брифинг предходната седмица на представянето на ИК участваха и други, по-известни общественици като Нешка Робева, която взе участие и в ИК на референдума на Българска социалистическа партия за джендъра, както и Христо Лавчиев, който е едно от лицата на родителските организации. Още тогава бе разгласен за 23 април всеобщ митинг Поход за мир и неутралитет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР