В страната се въвеждат засилени мерки за сигурност, съобщи пресцентърът

...
В страната се въвеждат засилени мерки за сигурност, съобщи пресцентърът
Коментари Харесай

МВР въвежда засилени мерки за сигурност. Ще има патрули с дългоцевно оръжие

В страната се вкарват засилени ограничения за сигурност, заяви пресцентърът на Министерство на вътрешните работи. В градските зони ще има полицейски патрули и жандармеристи, оборудвани с дългоцевно оръжие. В известието не се показва каква е повода.

Заповедта на министъра на вътрешните работи идва часове след терористична офанзива в Москва, при която, а десетки са тежко ранени. Терористичната формация " Ислямска страна " пое отговорност, а Съединени американски щати оповестиха, че имат удостоверение за това.

Русия твърди, че арестуваните за случая са били свързани с Украйна . Киев отхвърли всякаква връзка.

Последния път, когато бяха засилени ограниченията за сигурност в България, беше след три случая, в които участваха английски студенти и мигранти от бежанския център в " Овча купел ". Това стана преди две седмици.

В формалното известие в събота се споделя, че мрките са разпоредени от министър Калин Стоянов " с оглед попречване на нарушавания на публичния ред и повишение на бдителността ".
София осъди тероризма
Президентът Румен Радев изрече съболезнования на фамилиите на починалите при офанзивата в предградието на Москва Красногорск.

" България постоянно е осъждала всички форми на тероризъм и набези против почтени жители, където и когато и да са се случвали ", написа президентът в профилите си в обществените мрежи.

На страницата на Министерския съвет във Facebook беше оповестено изказване, в което също се споделя, че България изрично осъжда тероризма във всички негови проявления.

" Призоваваме за следствие и изясняване на събитията, довели до осъществяването на нападението ", написа още кабинетът в оставка.

" Бруталното всеобщо ликвидиране на десетки почтени цивилни " беше наказано и от Движение за права и свободи .

" Тероризмът е най-тежката опасност за цивилизацията, посягане против изконните човешки полезности - живота и мира ", написа съпредседателят на партията и съпредседател на парламентарната група Делян Пеевски . Той добави, че битката с тероризма изисква от ден на ден международната общественост да сплоти старания.
Няма потърпевши българи
До този миг няма данни за починали или потърпевши български жители при стрелбата в концертна зала в Москва, оповестиха от Министерството на външните работи (МВнР) пред Българска телеграфна агенция.

Посолството на България в Русия е в контакт с локалните управляващи, следи обстановката и е готово да окаже подпомагане при нужда.

При потребност от подпомагане българските жители могат да се обръщат на телефон: + 7 495 234 02 26. Телефон за изключителна връзка: 007-910-457-2835. Сигнали може да се подават и на имейл адрес: [email protected], се споделя още в известието.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР