В страната са потвърдени два случая на маймунска шарка, съобщиха

...
В страната са потвърдени два случая на маймунска шарка, съобщиха
Коментари Харесай

Два случая на маймунска шарка са потвърдени в България

В страната са доказани два случая на маймунска шарка, оповестиха от Министерството на здравеопазването. Заболелите са мъже на възраст 41 година и на 44 година И двамата са приети в болница в лечебни заведения в София и са в положително общо положение.

Лабораторните проби, изпратени от лечебните заведения, са доказани в Националния център по заразни и паразитни заболявания посредством характерни real time PCR разбори.

По-късно от ВМА оповестиха, че единият от пациентите – 41 годишният мъж е постъпил на 20 юни в Катедрата по инфекциозни заболявания на болничното заведение със подозрения за варицела. “В резултат на направените в необятен размер проучвания, включително и в Националния център по заразни и паразитни заболявания, е доказана диагнозата маймунска вариола. Към момента пациентът се намира в положително положение, с назад развиване на обрива. Още с постъпването му в болничното заведение е изолиран в независима стая, като са подхванати всички нужни защитни ограничения “, споделиха от ВМА.

По първични данни и двамата мъже оповестяват за пътувания в чужбина в границите на предходните две седмици – надлежно в Испания и във Англия, без да дават информация за контакт с заболели от маймунска шарка.

Епидемиологичните изследвания и по двата случая не престават.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР