В страната ни няма нито един случай на доказана причинно-следствена

...
В страната ни няма нито един случай на доказана причинно-следствена
Коментари Харесай

МЗ: Няма доказана връзка между поставянето на ваксина срещу COVID-19 и смърт

В страната ни няма нито един случай на потвърдена причинно-следствена връзка сред сложена ваксина против COVID-19 и гибел. За това оповестиха от Министерството на здравеопазването и Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ) в отговор на журналистически въпроси, свързани с изказвания на доцент Атанас Мангъров.

В изявление за Nova, в което взе участие дружно с доктор Александър Симидчиев в неделя, той съобщи, че 564 души са умряли, „ тъй като са имунизирани “. Сега управляващите опровергават изказванието. „ Броят на направените известия от началото на имунизационната акция в България до момента за подозирана връзка сред смъртен случай и използване на ваксина против COVID-19 е общо 9, като в нито един от случаите това не е било потвърдено. “, се прецизира в изказването.

За последните 14 дни 93,12% от умрелите от ковид жители не са били имунизирани. В Изпълнителната организация по медикаментите са докладвани и шест случая на гибел при заболяване от COVID-19, като заразяването е настъпило в интервала сред две дози на ваксина, а в един от случаите болестта е намерено в деня на слагане на имунизацията.

Към вчерашния ден в ИАЛ общият брой на сигналите за нежелани лекарствени реакции след сложени ваксини против COVID-19 е 3861. Около 10% са реакциите, отговарящи на критериите за съвестност.

„ Проследяването на сигурността на имунизациите се базира на обзор на цялата налична и проверима информация и резултатите от нейния анализ… Фактът, че при обещано лице е настъпило такова здравно събитие или съдбовен излаз след имунизиране, не значи наложително, че това е обвързвано с имунизацията, защото последното предстои на засвидетелствуване и доказване “, допълват от здравното министерство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР