В столицата на Ливан въоръжен мъж взе заложници в банка.

...
В столицата на Ливан въоръжен мъж взе заложници в банка.
Коментари Харесай

Мъж взе заложници в банка в Ливан

В столицата на Ливан въоръжен мъж взе заложници в банка. Нападателят заплашва да се самозапали и да убие похитените, в случай че не му бъдат предоставени пари от сметката му, оповестява Българска национална телевизия.

Заради икономическата рецесия в страната, която продължава трета година, управляващите постановиха строги ограничавания върху тегленията на непозната валута. Клиент на банката, който съумял да избяга заяви, че мъжът е изискал да изтегли 2000 $, с цел да заплати медицинските разходи на свои близки. 

Според известията в локалните медии, мъжът разполага с към 200 хиляди американски $ в банковата си сметка. Очевидци описаха, че при нахлуването нападателят е създал три предупредителни изстрела. Няма информация за ранени. По последни данни похителят държи за заложници 6 или 7 чиновници на банката.

Войници и служители на реда са обкръжили банковия клон. Представители на органите на реда беседват с въоръжения мъж. Засега договарянията не дават резултат. 

В началото на годината притежател на кафене съумя да изтегли 50 000 $ от банков клон в Източен Ливан, откакто взе за заложници банкови чиновници и в продължение на няколко часа заплашваше да ги убие.

В края на 2019-та банките в страната започнаха да постановат ограничавания върху тегленията. Така огромна част от популацията се оказа със замразени спестявания.

Ливан продължава да затъва в икономическа рецесия. Реформите на управляващите не дават резултат. Заради несигурната финансова конюнктура задграничните компании отхвърлят да влагат в страната. Според статистиката към този момент две-трети от популацията живее в беднотия. За три години ливанската лира е поевтиняла с над 90 % спряма американския $.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР