В столицата Киев най-малко 20 бебета, родени от сурогатни майки,

...
В столицата Киев най-малко 20 бебета, родени от сурогатни майки,
Коментари Харесай

Родени от сурогатни майки бебета оцеляват в киевско мазе, в Мариупол се водят боеве

В столицата Киев минимум 20 бебета, родени от сурогатни майки, обитават в спонтанни бомбоубежища в очакване на родителите си да дойдат във военната зона, с цел да си ги приберат, съобщи предаде Асошиейтед прес.

Някои са единствено на няколко дни, само че всички са добре обгрижвани, макар че от време в точния момент и тук се чува обстрел. Много от медицинските сестри в центъра за сурогатно майчинство също са блокирани в бомбоубежището, тъй като е прекомерно рисковано да пътуват всеки ден от у дома до работното си място.

Сега стоим тук, с цел да запазим своя живот и този на бебетата, сподели 51-годишната сестра Людмила Яшченко. Крием се тук от бомбардировките и тази ужасна бедност.

Яшченко сподели, че излизат за малко денем, с цел да подишат пресен въздух, само че не смеят да стоят прекомерно дълго. Тя се тревожи и за личните си деца - и двамата й сина, на 22 и на 30 години, се борят в отбрана на страната си.

Изтощението се усеща непрекъснато. Почти не спим, споделя Яшченко. Работим без спиране.

 Снимка: АР/БТА

Украйна има преуспяващ бранш за сурогатно майчинство и е една от дребното страни, които разрешават обслужване на чужденци. Родителите на тези бебета живеят в Европа, Латинска Америка и Китай.

 Снимка: АР/БТА

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи рано тази заран, че обсадата на Мариупол ще остане в историята с военните закононарушения на съветските войски, съобщи АП.

" Стореното на този кротичък град, от окупаторите е гнет, който ще бъде помнен през идващите епохи ", сподели той във видео послание към нацията.

Руските сили навлизат все по-навътре в обкръжения унищожен град, където поради боевете спря работата на огромен стоманодобивен цех, а локалните управляващи молят Запада за помощ. Падането на Мариупол, най-пострадалия от украински град, ще бъде огромна военна победа на нашествениците, означи организацията.

Във видео обръщението си от тази заран украинският президент Володимир Зеленски съобщи още, че от началото на нашествието на Русия в Украйна са починали 14 хиляди съветски бойци и прикани обществеността в Русия да обърне внимание на това, съобщи ДПА.

Украинските данни за починали руснаци не могат да бъдат удостоверени от самостоятелен източник, нито могат да бъдат тествани формалните данни на Киев за починали украински бойци (преди към седмица бе обявено, че те са към 1300), акцентира ДПА. Досега Москва е удостоверила единствено 500 убити съветски бойци в така наречен специфична военна интервенция в Украйна.

Украинският Съвет за национална сигурност и защита забрани работата на проруски политически партии до момента в който в страната е в действие военно състояние, съобщи ДПА. Снощи президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи решението във видеообръщение.

" Дейността на тези политици, целяща разделяне или скришен сговор, няма да успее, а ще получи недопечен отговор ", сподели Зеленски, представен от в. " Украинска истина ".

Сред засегнатите партии са " Опозиционна платформа-За живота " и " Опозиционен блок ", които са показани в Народното събрание. Единадесетте неразрешени партии са считани за евроскептични, антилиберални или проруски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР