В столичния район Илинден има няколко гета, разрушена Захарна фабрика

...
В столичния район Илинден има няколко гета, разрушена Захарна фабрика
Коментари Харесай

Жители в Илинден с протест срещу новия районен кмет

В столичния регион " Илинден " има няколко гета, разрушена Захарна фабрика и доста обществени услуги. Това маргинализира тези квартали и прави живота по-труден. Това акцентираха пред БНР-Радио София Христина Янкулова и Анна Тренкова от Инициативен комитет Захарна Фабрика.

По думите на активистките не може да се твърди, че презастрояването е проблем, има и задоволително детските градини. Те обаче се оплакаха от липса на връзка с районния кмет. Дори за това са подавали тъжби до столичния кмет.

Квартал " Захарна Фабрика " е дребен и действието на Центъра за краткотрайно настаняване води до " централизация на хора, които не съблюдават правила и закони, усещат се мощни, стартират да завладяват квартала ".

Според Христина Янкулова и Анна Тренкова доста от дилемите буксуват, към този момент към момента нищо не се подхваща.

" Нашият кмет пристигна със свои визии за региона и доста не се вслушва в потребностите на жителите ", настояват дамите.

Те упрекнаха районният кмет, че след отрицателни постове в обществените мрежи той е реагирал със закани.

Активистките оповестиха, че от фейсбук групата на " Света Троица " се провежда митинг „ с искане на оставка на така и така изчезналият ни " кмет ", с искане на пояснения по отношение на заканите към жители, уточнения по отношение на обещанията в предизборната акция и действителността към днешна дата “.

Протестът е плануван за 2 февруари от 16:00 часа пред постройката на община " Илинден ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР