В статия за вестник Аргументы и Факты“, посветена на 15-ата

...
В статия за вестник Аргументы и Факты“, посветена на 15-ата
Коментари Харесай

Медведев видя ново бъдеще за Южна Осетия и Абхазия

В публикация за вестник " Аргументы и Факты “, отдадена на 15-ата годишнина от войната с Грузия, заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев позволи присъединението на Южна Осетия и Абхазия към страната, оповестява.

" Нямаме потребност от повтаряне на историята от 2008 година. Оставаме подготвени да се оправим с проблемите на масата за договаряния в духа на Хартата на Организация на обединените нации. Но в случай че паниките ни придобият действителни контури, няма да се поколебаем. В Абхазия и Южна Осетия концепцията за присъединение към Русия към момента е известна. И може да се приложи, в случай че има основателни аргументи за това “, написа Медведев в публикацията.

По думите му решението на Москва да признае независимостта на Абхазия и Южна Осетия през 2008 година е било " в сходство с волята на народите на тези страни, Устава на Организация на обединените нации и консолидираната историческа правдивост “. Според него " след отблъскването на грузинската експанзия стана ясно, че е невероятно да се подсигурява спокойно бъдеще и сигурност на Абхазия и Южна Осетия без определяне на публични връзки и съюз сред нашите страни “.

" Историческата правдивост и действителното положение на нещата бяха дефинитивно консолидирани с два указа, които подписах на 26 август 2008 година за признание на независимостта на Република Абхазия и Република Южна Осетия. Те изцяло дават отговор на свободната воля на своите нации, наредбите на Устава на Организация на обединените нации и други съществени интернационалните документи “, уверен е съветският политик.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР