В старозагорската зала Байер“ снощи беше открита изложбата Постпандемичен романтизъм“

...
В старозагорската зала Байер“ снощи беше открита изложбата Постпандемичен романтизъм“
Коментари Харесай

Изложба „Постпандемичен романтизъм“, беше открита в Стара Загора

В старозагорската зала „ Байер “ нощес беше открита изложбата „ Постпандемичен романтизъм “ на надарения художник доц.д-р Атанас Тотляков. Експозицията показва 15 произведения рисувани  през миналата година на пандемия. „ Идеята за тази галерия пристигна на една сказка, която представяше най-новата компетентност на Факултета по изобразително изкуство към Великотърновски университет „ Св.Св. Кирил и Методий “- „ Рисуване и интермедия “, изясни по време на откриването ръководителят на Съюза на българските художници- Стара Загора Милен Алагенски. Той добави, че творбите са направени особено за галерията и това пространство в Стара Загора.

„ Самата среда може да предизвика случванията, само че тя сама среда като физическо пространство сама по себе си надали може да бъде водеща към материалните ангажирания. Ако названието на изложбата насочва към това, че свързаността е значима и че методите на свързване са значими “, показа пред присъстващите създателят.

„ Идеята ми е, че поглеждайки към небето можем да забележим една световна съгласуваност, а свързаността е значима. Картините ми показват едно търсене на свободата или един сантиментален взор към някакво бъдеще. Човек постоянно е търсил свободата и това е моят взор нагоре “, добави още доцент Тотляков.

На откриването участва зам.-кмета Милена Желева, видни старозагорски създатели и жители. Изложбата е подкрепена от представителството на  Съюза на българските художници- Стара Загора и Община Стара Загора.

Експозицията може да бъде прегледана до 29 май.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР