В Стара Загора ще бъде представена книгата Обръчите на Венерана

...
В Стара Загора ще бъде представена книгата Обръчите на Венерана
Коментари Харесай

Вера Маринова – Аткинсън гостува с книгата си „Обръчите на Венера“ в Стара Загора

В Стара Загора ще бъде показана книгата " Обръчите на Венера " на журналистката и някогашна състезателка по художествена гимнастика Вера Маринова - Аткинсън. Премиерата ще се състои на 18 ноември (петък) от 17.30 часа в Културния център, осведомят от пресцентъра на общината.

" Това е история, написана посредством историите на повече от 70 дами. В нея има ужасно доста фактология. Надявам се, няма доста пропуснати имена, макар че през тези седем декади на художествената гимнастика несъмнено са минали хиляди “, споделя създателят Вера Маринова, публицист и повторен международен първенец. Тя е директен очевидец на голяма част от тези 70 години и разкрива с класа и осведоменост света на знаковите за своето време дами.

На премиерата на книгата Илияна Раева е определила творбата като " Библията на българската художествена гимнастика ". Ценители назовават „ Обръчите на Венера “ още " справочник " и " справочник за първенци ".  Книгата е основана по самодейност на Българската федерация по художествена гимнастика.

Българското " златно момиче “ Маринова е участник в три международни шампионати и носителка на две международни трофеи – през 1969 във Варна и 1971 година в Хавана и на бронзов орден с националния отбор по художествена гимнастика през 1967 година в Копенхаген. Работи повече от две десетилетия в спортната редакция на Българска национална телевизия, била е и неин шеф. Отразявала е за националната телевизия 13 олимпиади, заяви уредниците на премиерата в Стара Загора.

Бившата състезателка по художествена гимнастика живее в британския град Нюпорт и от време на време се връща в родината. Вера Маринова се откри във Англия в средата на 90-те години.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР