В стабилно състояние са седмината северномакедонски граждани, които успяха да

...
В стабилно състояние са седмината северномакедонски граждани, които успяха да
Коментари Харесай

Оцелелите от ада на Струма са в стабилно състояние, предстоят още операции

В устойчиво положение са седмината северномакедонски жители, които съумяха да се спасят от горящия рейс на автомагистрала " Струма " преди ден. Пациентите изкараха доста добре нощта, в положително положение са, споделиха пред медиите лекуващите ги лекари от " Пирогов ".
Още по темата
Шестима се намират в клиниката по изгаряния, а един от пасажерите е в травматология. Още през вчерашния ден са направени две незабавни оперативни интервенции, свързани с фрактури.

На една от двете дами е оперирана счупена лява колянна става, а през днешния ден следва да бъде оперирано и дясното й коляно. На другия от пациентите е оперирана подбедрицата, посочи доктор Мая Аргирова, шеф на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия.

Един от оживелите от огнения пъкъл в злополуката е с надълбоко изгаряне на двете ръце.

Друг от пациентите е в тежък душевен потрес и още от през вчерашния ден с него работят психолози. Те са разполагаем и на останалите пасажери, претърпели ужаса на злополуката.

Двама от ранените са съумели да се видят с околните си, само че други родственици повече няма да бъдат допускани и поради пандемията, прецизираха лекуващите ги. Споед доктор Аргирова такива визити сега са неприемливи.

Всичко, което би трябвало, е направено, увериха лекарите от " Пирогов ". Те чакат до два-три дни положението на пациентите да разрешава да ги изпишат, с цел да бъдат превозени в родината си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР