В сряда вечерта стана ясно, че шефката на Европейската комисия

...
В сряда вечерта стана ясно, че шефката на Европейската комисия
Коментари Харесай

Борисов разтърси НС: Най-важният инструмент е бюджетът! Но Асен не успя да ми отговори на въпросите

В сряда вечерта стана ясно, че шефката на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен е одобрила Илиана Иванова, издигната от ГЕРБ-СДС, за еврокомисар. Тази заран водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява новината в коридорите на Народното събрание (НС).
„ Исках да сме точни и би трябвало да поздравим Иванова за това. Фактът, че имахме и втори претендент в лицето на Даниел Лорер от „ Продължаваме промяната “ (ПП) демонстрира какъв брой доста капацитет има в България за хора, които имат тези претенции “, съобщи той.
Борисов приказва и за бюджет 2023, който бе показан от финансовия министър Асен Василев:
„ Редно е Василев да пристигна и по някои тематики да ни запознае, да каже какво мисли, за какво го мисли и в случай че го вършим и го поддържаме да знаме за какво го вършим.
Коректно няма да го подлагам на критика сега… въпреки всичко имаме забележки, само че неналичието на съдружно съглашение и механизъм изисква първо да приказваме с него и по-късно, в случай че може да се отстранят забележките… и тогава да понесем дружно отговорност за бюджета “.
Лидерът на ГЕРБ разяснява и сигнала от депутата на партията Делян Добрев, който бе импортиран поради „ беззаконията “ на кабинета „ Денков “:
„ Аз съм правилен човек. В неделя персонално се обадих на акад. Денков и му споделих какво ни тормози в парите за енергетиката, местенето на бюрото в правораздаването и блокирането на финансите на зимното поддържане и огромните инфраструктурни планове
В неделя се видях за малко и с Василев, само че той не съумя да ми отговори на нито един въпрос, тъй като отиде да пие кафе с украинската посланичка.
През това време Добрев си е пуснал жалбата. Говорих нощес с Петков и го свързах с Добрев. Разбраха се, че през днешния ден ще се видят “.
Борисов още веднъж се върна на тематиката с бюджета и съобщи: „ Българска социалистическа партия оповестиха, че няма да го поддържат, тъй като Политическа партия към този момент не са леви.
„ Възраждане “ споделиха, че ще гласоподават срещу и поради това е значимо да почистим всичко “.
„ Коалиционен механизъм или механизъм на съдружните дейности или механизъм на механизмите… по какъв начин ще го кръстят и дали ще го подпишат няма значение. Но най-важният инструмент е бюджетът.
Как ще го назовем, то е едно и също да се разберем какво желаят да подкрепим или те са склонни да трансформират “, по този начин Борисов разяснява тематиката за това до каква степен са стигнали договарянията с Политическа партия, които преди седмица сложиха седем точки към ГЕРБ.
„ Сутринта преди да потегли към Народното събрание се загледах в изследването на „ Алфа Рисърч “. 49% споделят, че по-добро от това държавно управление не може да има. Всичко, което приказвах преди изборите, че едно такова доста мъчно държавно управление е най-хубавото за страната, се потвърди “, призна Борисов.
„ Вече ми омръзна да давам отговор дали страхът от правораздаване ни е свързало с Политическа партия “, призна той.
„ Във вторник Денков, Василев и Петков споделиха, че стоят зад думите си да има ротация и да продължи да го има държавно управление.
Учудвам им се. Щом желаят да вземат Българска народна банка, само че кандидатурата за шефът на Българска народна банка не може да раздели ГЕРБ “, добави Борисов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР