В сряда Toshiba беше изключена от списъка на борсата в

...
В сряда Toshiba беше изключена от списъка на борсата в
Коментари Харесай

Toshiba напусна борсата след 75 години

В сряда Toshiba беше изключена от листата на борсата в Токио след 75 години наличие на нея.  Това решение на компанията идва на фона на десетилетие на разтърсвания и кавги, които сринаха една от най-големите японски марки и доведоха до изкупуване и нестабилно бъдеще, написа Reuters.

Конгломератът се придобива от група вложители, ръководена от компанията за частни финансови вложения Japan Industrial Partners (JIP), в която влизат още компанията за финансови услуги Orix, доставчикът на комунални услуги Chubu Electric Power и производителят на чипове Rohm.

Поглъщането на стойност 14 милиарда щатски $ връща Toshiba в локални ръце след продължителни борби с задгранични вложители, които сковаха производителя на акумулатори, чипове, нуклеарно и отбранително съоръжение.

Toshiba " в този момент ще направи значима крачка към ново бъдеще с нов акционер ", се споделя в изказване на компанията, като се прибавя, че тя ще бъде признателна на схващане и поддръжка от всички заинтригувани страни.

Акциите на Toshiba приключват във вторник, последния си търговски ден, на цена от 4590 йени, което съставлява спад от 0,1% по отношение на предходния ден.

Въпреки че не е ясно каква форма в последна сметка ще придобие Toshiba под управлението на новите си притежатели, се чака основният изпълнителен шеф Таро Шимада, който остава на поста си след изкупуването, да се концентрира върху цифровите услуги с висок марж.

" Трудностите на Toshiba в последна сметка бяха породени от композиция от неприятни стратегически решения и неприятен шанс ", споделя Деймиън Тонг, началник на отдела за изследвания на Япония в Macquarie Capital Securities. " Надявам се, че посредством продажбата активите и човешкият гений на Toshiba могат да намерят нов дом, където да се разгърне цялостният им капацитет. "

Правителството на Япония ще следи деликатно обстановката. В компанията работят към 106 000 души, а някои от интервенциите ѝ се считат за сериозни за националната сигурност.

Четирима ръководители на JIP ще се причислят към борда, както и по един от вложителите Orix и Chubu Electric. Към новия управнически екип ще се причисли и старши консултант от главния заемодател на Toshiba, Sumitomo Mitsui Financial Group.

Компанията към този момент е почнала да работи по новата си тактика, като се сплотява с Rohm, с цел да влага 2,7 милиарда $ в индустриални мощности за взаимно произвеждане на енергийни чипове.

„ Toshiba би трябвало да излезе от бизнесите с по-нисък марж и да създаде по-силни търговски тактики за някои от напредналите си технологии “, сподели Улрике Шеде, професор по японски бизнес в Калифорнийския университет в Сан Диего. " Ако управлението успее да откри метод да разреши на тези инженери да се занимават с иновационни действия, те могат да се трансфорат във значим състезател. Те са надълбоко софтуерна компания. "

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР