Времето в Обединеното кралство: Температурите може да достигнат 29C за „кратък вкус на лято“ – но прогнозата показва, че предстои дъжд

...
В сряда живакът достигна връх от 25,9C в Йовилтън в
Коментари Харесай

В сряда живакът достигна връх от 25,9C в Йовилтън в Съмърсет.

Среща Служебният метеоролог Саймън Партридж каза: „Четвъртък е предимно сух ден. Може да има малко мъгла и мъгла наоколо, особено в югозападните части на Англия, но като цяло слънчеви периоди през деня и предимно сухо.

„В следобедните часове може да се развият няколко дъжда в северните части на Уелс, носещи се нагоре през северозападна Англия. Възможен е странен тътен на гръмотевици, но те са много малко и се срещат рядко.

„Голямото нещо очевидно са температурите. Що се отнася до температурата за [четвъртък], гледаме много части на Англия, Уелс и южната част Шотландия достига средата на 20-те.

„Можем да видим високи температури от 27C до 28C, вероятно 29C някъде в източна Англия.

Времето в Обединеното кралство: Прогноза за високи температури от 28C в части от страната тази седмица и може да доведе до „най-топлия ден от месец“

„Мидландс или Източен Мидландс. Някъде около централните части на Обединеното кралство можете да видите най-високата възможна температура от 29C."

Вземете най-новата прогноза за времето там, където се намирате

Въпреки това, топлото време вероятно ще бъде краткотрайно, като дъждът се движи на изток през страна от четвъртък през нощта срещу петък, с по-силни валежи в Шотландия, каза г-н Партридж.

Той също така прогнозира, че петък ще бъде смесица от „слънчево греене и валежи“, с температури около ниските до средата на 20Cs , като Източна Англия получава най-доброто от времето.

Прочетете повече: Слуши не трябва да се дава на деца под четири години, казва регулаторната агенция за хранителни стандарти

Г-н Партридж каза: „Тъй като ние отидете в уикенда, бавно ще видим температурите да се върнат до високи тийнейджъри, ниски - 20Cs през уикенда. Така че да, за съжаление е краткотраен, но е кратък вкус на лятото.

„Добрата новина е, че въпреки че този уикенд ще бъде малко по-хладен от [четвъртък], той все още е около средното за време на годината.

„Наоколо ще има дъждове, но ще има и доста слънчево греене, така че няма да е толкова лошо, колкото предишните уикенди, които видяхме наскоро.“

Метеорологичната служба издаде жълто предупреждение за дъжд за части от Северна Ирландия тази вечер, което според тях може да доведе до някои локализирани смущения.

Предупреждението е в сила от 20:00 часа в четвъртък вечерта до рано сутринта часа в петък сутринта, засягайки централните и източните части на Северна Ирландия.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР