В сряда говорителят на Министерството на здравеопазването на Хамас заяви,

...
В сряда говорителят на Министерството на здравеопазването на Хамас заяви,
Коментари Харесай

Израел сложи край на операцията край болницата в Газа, Хамас нарече военните действия клане

В сряда представителят на Министерството на здравеопазването на " Хамас " съобщи, че армията е обстрелвала стаите на пациентите в болничното заведение " Камал Адуан " в град Газа, като осъди " обсадата ", траяла няколко дни, и заяви за ареста на членове на личния състав.

Днес израелската войска съобщи, че е " завършила интервенцията си " в региона, който " е бил употребен от " Хамас " като команден и надзорен център ".

" Войниците арестуваха към 80 терористи, унищожиха терористична инфраструктура и откриха огромен брой оръжия ", посочи армията, която добави, че медицинският личен състав е бил " разпитан ".

" Персоналът е признал, че оръжията са били скрити в инкубатори, предопределени да се употребяват за недоносени бебета ", съгласно армията, представена от Българска телеграфна агенция.

" Хамас " осъди " ужасяващото кръвопролитие " в болничното заведение и съобщи, че израелските сили са " разрушили с булдозер палатките на разселените хора ", които са намерили леговище там, причинявайки гибелта на някои.

Израелските " закононарушения " имат за цел " да сплашат нашия народ и да го прогонят от земята му ", твърди ислямисткото придвижване, което пое властта в линията Газа през 2007 година

Междувременно израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи нощес, че ще продължи да оказва " боен напън " върху палестинското придвижване " Хамас " в линията Газа , макар шока, който провокира в Израел гибелта на трима заложници, убити по простъпка от израелски бойци, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Смъртта на тримата заложници " разруши сърцето ми. Тя разруши сърцето на цялата нация ", съобщи министър председателят на конференция. Той обаче акцентира, че " военният напън е нужен както за връщането на заложниците, по този начин и за обезпечаване на победа над нашите врагове ", прибавя Българска телеграфна агенция.

Някои медии настояват, че след фиаското с тримата убити заложници израелските управляващи се връщат на масата за договаряния. Без да загатва намерено за възможни договаряния, Нетаняху съобщи нощес: " Директивите, които давам на преговорния екип, се основават на този напън и без него нямаме нищо ", отбелязва Агенция Франс Прес.

Американският новинарски уеб страница Axios заяви, че Давид Барнеа, началник на израелската работа за външно разузнаване " Мосад ", и катарският министър председател Мохамед бен Абделрахман Ал Тани са се срещнали в Европа през уикенда, с цел да обсъдят второ помирение за освобождение на заложниците. Израелският вестник " Аарец " удостоверява, че срещата се е състояла, показва Агенция Франс Прес.

Началникът на израелският общоприет щаб Херци Халеви пое отговорност за инцидентното ликвидиране на трима израелски заложници, отбелязва ДПА.

" Армията и аз, като неин пълководец, носим отговорност за случилото се и ще създадем всичко допустимо, с цел да не позволяваме сходни случаи да се повтарят в бъдещите бойни дейности ", съобщи той във видеоклип, оповестен нощес в " Екс ".

Той акцентира, че разпоредбите за водене на бойни дейности са били нарушени, когато са били убити заложниците. " Тримата заложници направиха всичко, с цел да ги разпознаем като такива - бяха си свалили ризите, с цел да забележим, че не носят колани с експлозиви, и държаха бяло знаме ", призна Халеви.

Но той подсети, че бойците са се намирали в зона на дейни бойни дейности, където терористите работят в цивилни облекла и всяко решение може докара до живот или гибел за част от секундата.

Тримата заложници са излезли от постройка, намираща се на няколко десетки метра от израелските сили, заяви по-рано представител на Израелските сили за защита. Един от бойците се е почувствал заплашен и е разкрил огън.

По израелски оценки 112 души, отвлечени от Израел, към момента се намират в линията Газа. " Хамас " към момента не е предал и телата на 20 души, отвлечени на 7 октомври, съгласно канцлеарията на Нетаняху.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР