В сряда адвокатите на Хънтър Байдън (син на президента на

...
В сряда адвокатите на Хънтър Байдън (син на президента на
Коментари Харесай

US медия: Хънтър Байдън най-накрая призна, че скандалният лаптоп е негов

В сряда юристите на Хънтър Байдън (син на президента на Съединени американски щати Джо Байдън - б.р.) признаха, че прословутият преносим компютър, който 52-годишният мъж изостави в сервиз за компютри в Делауеър, в разгара на кокаиновата си взаимозависимост, в действителност му принадлежи.

Разкритието бе направено в спестовно писмо от юристите на Хънтър, в което се искаше наказателна инспекция на това, което те нарекоха опити за " потребление като оръжие " на наличието му.

В писмото от 14 страници до основния прокурор на щата Делауеър Кати Дженингс юристът на Байдън Аби Лоуел твърди, че притежателят на сервиза Джон Пол Мак Айзък " нелегално " е получил достъп до данните от преносимия компютър на Хънтър и е работил с персоналния юрист на някогашния президент Доналд Тръмп Руди Джулиани, с цел да " употребява като оръжие " гнусното и уличаващо наличие в него против Джо Байдън.

" Този несполучлив замърсен политически трик директно докара до откриване, потребление и манипулиране на частната и персоналната информация на господин Байдън ", написа Лоуел.

" Умишленото, неразумно и нелегално държание на господин Мак Айзък разреши стотици гигабайти персонални данни на господин Байдън да бъдат публикувани в интернет без никаква поверителност ".

Мак Айзък влезнал във притежание на преносимия компютър и твърдия диск в края на 2019 година, откакто в продължение на месеци се опитвал, само че не успявал да уведоми Хънтър, че устройството е готово да бъде взето. След като притежателят на магазина видял наличието на преносимия компютър - в това число имейли, в които в детайли се разказва търговия с въздействие с присъединяване на тогавашния вицепрезидент Джо Байдън, и видеоклипове, на които по-младият Байдън пуши крек и прави секс с проститутки и свои подчинени в работата - той алармирал ФБР.

Федералните управляващи прибират преносимия компютър през декември 2019 година, само че не и преди Мак Айзък да направи копие и да го даде на персоналния юрист на Джулиани, Робърт Костело.

През октомври 2020 година Джулиани дава на The Post копие от твърдия диск.

В писмото на юриста на Хънтър Байдън се показват Мак Айзък, Джулиани, Костело, някогашните съветници на Тръмп в Белия дом Стив Банън и Гарет Зиглер, сътрудникът на Банън Джак Макси, Яков Апелбаум, създател и основен изпълнителен шеф на компанията за кибернетични разбори XRVision и някогашен консултант на сенатора Рон Джонсън като страни, които са получили неоторизиран достъп до наличието на преносимия компютър и са го популяризирали до медиите и законодателите.

" Смятаме, че обстоятелствата и събитията заслужават в допълнение следствие дали държанието на господата Мак Айзък, Костело, Джулиани, Банън, Зиглер, Макси и Апелбаум е нарушило разпореждания на наказателния кодекс на Делауеър, в това число, само че не само, закононарушения, свързани с компютърната благосъстоятелност, кражба, държане на крадена благосъстоятелност и погрешно потребление на непозната благосъстоятелност. Всяко от тези действия има капацитет да бъде закононарушение, според от цената на въпросното имущество ", написа Лоуел.

В сряда юристът на Хънтър Байдън изпрати писма и до Отдела за национална сигурност на Министерството на правораздаването и до данъчната работа.

" Мисля, че това е тактичност за заплашване, тъй като Конгресът стартира следствие идната седмица ", сподели Мак Айзък пред The Post в сряда. " Последиците са най-тежки, когато пропуснеш задачата! ", добави той.

Комисията по контрол в Камарата на представителите ще стартира чувания идната седмица по отношение на хипотетичната търговия с въздействие на Хънтър Байдън и изказванията, че той се е възползвал от връзките с татко си, тогава вицепрезидент, с цел да заграби милиони от задгранични компании, съобщи в понеделник в Националния пресклуб републиканецът Джеймс Комер, ръководител на комисията.

Зиглер, който е работил като консултант на комерсиалния консултант на Тръмп Питър Наваро и е разгласил данните от преносимия компютър на своя уеб страница Marco Polo USA, съобщи пред The Post в сряда, че писмата са " обезверен опит " на семейство Байдън да отклони вниманието от " своите закононарушения ".

" Що се отнася до писмата на сина на президента, в които той моли службите на татко му да се насочат към тези, които разкриват очевидните му закононарушения, Кевин Морис не е получил доста пари ", споделя Зиглер пред " Пост ", визирайки медиатора на Хънтър Байдън и " захарен брат " (жарг. млад мъж, харчещ доста пари за привлекателни, известни жени) Кевин Морис, за който се твърди, че е дал на сина на президента 2 милиона $, с цел да му помогне да заплати просрочените си федерални налози и се е трансформирал в проектант на правната и медийната тактика на Хънтър Байдън.

" Когато финансира правните инциденти на Хънтър, човек би си помислил, че Морис е подготвен да заплати над 1400 $ на час за същински данъчен юрист, какъвто не е Абе Лоуел ", споделя Зиглер.

" Писмото до данъчните служби за " Марко Поло " е цялостно със спекулации и съществени недоразумения по отношение на правосъдната процедура, обвързвана с наредбите по член 501(c)(3). Надяваме се, че федералните и щатските проверяващи органи ще видят тези дейности каквито са - обезверен опит на Хънтър и фамилията му да отклонят вниманието от закононарушенията си ", добави той.

Костело съобщи пред The Post, че изказванията на Лоуел са " нелепи " и са симптом на " обезсърчение ".

" Това писмо е безразсъден опит за заплашване, който няма да успее. То е плод на отчаянието на Хънтър Байдън, тъй като те знаят, че съдният ден за семейство Байдън наближава ", сподели той.

Костело акцентира, че Мак Айзък има " подписана работна заповед, която му дава право да изследва твърдия диск, а непотърсена след 90 дни, движимостта се смята за законно изоставена. Станала е благосъстоятелност на Джон Пол Мак Айзък ".

Мак Айзък споделя, че не е инцидентно, че писмото от юриста на Хънтър Байдън идва тъкмо сега, в който републиканците от Камарата на представителите са подготвени да стартират инспекции против сина на президента.

От 14 октомври 2020 година вестник The Post разгласява поредност от извънредни репортажи за наличието на преносимия компютър, в това число имейли, доказващи, че Хънтър е срещнал изпълнителен шеф на украинската компания за природен газ " Буризма " с татко си, до момента в който Джо Байдън е следил политиката на администрацията на Обама по отношение на източноевропейската страна.

Първоначално отчетите бяха отхвърлени от някогашни високопоставени чиновници на разузнаването като артикул на " съветска дезинформация " единствено с цел да бъдат със забавяне доказани от медии, измежду които " Ню Йорк Таймс ", " Вашингтон Пост " и " Си Би Ес Нюз ".

По-рано Хънтър Байдън и юристите му се пробваха да посеят подозрение, че сякаш разваленият от водата компютър, зарязан в магазина на Мак Айзък, е на Хънтър.

" Възможно е там да има преносим компютър, който е бил откраднат от мен ", съобщи Хънтър Байдън пред CBS в изявление през 2021 година " Възможно е да са ме хакнали. Възможно е да е било съветското разузнаване. Възможно е да е бил откраднат от мен ".

Източник " Гласове "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР