В сряда, 26 юли, калифорнийски апелативен съд ще разгледа възможността

...
В сряда, 26 юли, калифорнийски апелативен съд ще разгледа възможността
Коментари Харесай

Връщат делата срещу Майкъл Джексън за сексуално насилие над деца?

В сряда, 26 юли, калифорнийски апелативен съд ще прегледа опцията за обновяване на прекратените правосъдни каузи на двама мъже, които настояват, че Майкъл Джексън ги е малтретирал полово като деца в продължение на години.

 

Това е ход, който съдът евентуално ще предприеме след авансово решение от предишния месец, което разпореди връщането на делата за разглеждане от по-долна инстанция. 

 

Исковете са заведени след гибелта на Джексън през 2009 година от Уейд Робсън през 2013 година и Джеймс Сейфчък през идната година. Двамата мъже станаха известни, откакто описаха историите си в документалния филм на HBO от 2019 година " Да напуснеш Невърленд " ( " Leaving Neverland " ). И двамата съдиха " MJJ Productions " и " MJJ Ventures " - корпорации, на които Джексън е бил едноличен притежател и акционер.

 

През 2021 година съдията от Върховния съд Марк А. Йънг постановява, че двете корпорации и техните чиновници не са имали правно обвързване да пазят Робсън и Сейфчък от Джексън и отхвърля исковете. В авансово решение от предишния месец обаче областен апелативен съд на Калифорния анулира решението на този арбитър и подреди делата да бъдат върнати за разглеждане.

 

В сряда юристите на наследниците на Джексън ще се опитат да убедят щатския апелативен съд да промени хода на делото. Исковете към този момент бяха възобновени един път след отхвърлянето им през 2017 година, когато Йънг ги омаловажи заради приключване на давностния период.

 

Робсън, в този момент 40-годишен хореограф, се среща с Джексън, когато е на 5 години. След това той се появява в музикални клипове на Джексън и записва музика за неговия лейбъл. В желае му се твърди, че Джексън го е тормозил в продължение на седем години. В него се споделя, че той е бил зависещ на Джексън и чиновниците на двете корпорации са имали задължението да го защитят по същия метод, по който бойскаутите или учебното заведение би трябвало да защитят децата от техните ръководители.

 

Сейфчък, който в този момент е на 45 години, споделя в желае си, че се е срещнал с Джексън, до момента в който е снимал реклама на Pepsi, когато е бил на 9 години. Той споделя, че Джаксън му се е обаждал постоянно и го е обсипвал с дарове, преди да премине към серия от случаи на полово принуждение. 

 

Наследниците на Джексън изрично и неведнъж отхвърлят той да е злоупотребявал с някое от момчетата и акцентират, че Робсън към този момент е свидетелствал по време на наказателния развой против Джексън през 2005 година, че не е бил измъчван, а Сейфчък е споделил същото пред управляващите, напомня Българска телеграфна агенция.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР