В сряда, (22 юни), в 10.00 часа в Пловдивския университет

...
В сряда, (22 юни), в 10.00 часа в Пловдивския университет
Коментари Харесай

Този град май му е любим! Президентът с трета визита за 29 дни!

В сряда, (22 юни), в 10.00 часа в Пловдивския университет " Паисий Хилендарски “ президентът Румен Радев ще открие Национална конференция " Език заветен “. Форумът се провежда по самодейност на вицепрезидента Илияна Йотова и е отдаден на преподаването, съхранението и вероятностите пред българския език у нас и в чужбина. 

При подготовката на конференцията три групи от водещи експерти заседаваха по три съществени тематики – проучването на българския език като непознат в България и на открито, развиването на българистиката по света и основаването на Български народен културен институт. 

Във форума ще вземат участие академични преподаватели от цяла България и представители на университетски институти, представители на Министерство на образованието и науката, на Министерство на културата и на Министерство на външните работи. 

Предвижда се Националната конференция да приключи със заключителна декларация, която да очертае провокациите пред българския език и българистиката и предпочитаното им място в националните политики в образованието, културата, дипломацията.

Plovdiv24.bg напомня, че .

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР