В средата на март 2023 г. по време на FI-CAMPUS

...
В средата на март 2023 г. по време на FI-CAMPUS
Коментари Харесай

Община Бургас представи проекти, реализирани с финансови инструменти за градско развитие

В средата на март 2023 година по време на FI-CAMPUS 23 община Бургас показа сполучливите планове, осъществени с финансови принадлежности за градско развиване. Събитието е най-мащабният конгрес, отдаден на финансови принадлежности с европейско финансиране, проведен от Европейската комисия (ЕК) и Европейската капиталова банка (ЕИБ). Той сплоти близо 400 специалисти от ръководещите органи на фондовете за споделено ръководство на Европейски Съюз, органи, прилагащи финансови принадлежности, Европейска комисия, групата на Европейска инвестиционна банка и други заинтригувани страни.В рамките на форума бе показан опитът на община Бургас в реализацията на планове за културна инфраструктура и културно завещание наред с огромни градски планове на градове като Копенхаген и Манчестър. Участие в панелната сесия, отдадена на градското развиване и " Новия европейски Баухаус ", взе заместник-кметът на община Бургас с сектор " Стратегическо развиване и екология, цифровизация и акомодация към измененията на климата " Весна Балтина.
Весна Балтина - заместник-кмет на община Бургас с сектор " Стратегическо развиване и екология, цифровизация и акомодация към измененията на климата " Източник: https://www.fi-compass.eu/
В средата на март 2023 година по време на FI-CAMPUS 23 община Бургас показа сполучливите планове, осъществени с финансови принадлежности за градско развиване. Събитието е най-мащабният конгрес, отдаден на финансови принадлежности с европейско финансиране, проведен от Европейската комисия (ЕК) и Европейската капиталова банка (ЕИБ). Той сплоти близо 400 специалисти от ръководещите органи на фондовете за споделено ръководство на Европейски Съюз, органи, прилагащи финансови принадлежности, Европейска комисия, групата на Европейска инвестиционна банка и други заинтригувани страни.

В рамките на форума бе показан опитът на община Бургас в реализацията на планове за културна инфраструктура и културно завещание наред с огромни градски планове на градове като Копенхаген и Манчестър. Участие в панелната сесия, отдадена на градското развиване и " Новия европейски Баухаус ", взе заместник-кметът на община Бургас с сектор " Стратегическо развиване и екология, цифровизация и акомодация към измененията на климата " Весна Балтина.
Весна Балтина - заместник-кмет на община Бургас с сектор " Стратегическо развиване и екология, цифровизация и акомодация към измененията на климата " Източник: https://www.fi-compass.eu/
Знаковите бургаски планове - Културен дом НХК, Център за модерно изкуство и библиотека, Ченгене скеле, са едни от дребното, осъществени със комплициран механизъм на комбинирана поддръжка - финансов инструмент от Фонд за устойчиви градове и грант от Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014 - 2020, структурирани в две независими интервенции.
Улеснена композиция сред грантове и финансови принадлежности
Именно опциите за улеснена композиция сред грантове и финансови принадлежности се очерта като съществена тематика на форума. Приетата европейска нормативна рамка разрешава използване на композиция на двата типа поддръжка от европейските фондове в една интервенция на равнището на плана, което се чака значително да облекчи крайните получатели.
Реклама
В допълнение, по-широкото потребление на сходна композиция ще подтиква по-активно осъществяването на планове, които генерират незадоволително доходи или спестявания, изключително с акцент планове за енергийна успеваемост и ВЕИ. За сегашния програмен интервал 2021 - 2027 Програмата за развиване на районите е заложила тези улеснени благоприятни условия в структурата на бъдещите финансови принадлежности за градско и районно развиване.
Източник: https://www.fi-compass.eu/ Награда за Фонд за устойчиви градове
На събитието представителите на Фонд за устойчиви градове получиха премията #Showcase23 за показаните резултати от осъществени планове със средства от финансовите принадлежности за градско развиване в български градове след гласоподаване на участниците във форума.

Това е поредна, втора, премия за Фонд за устойчиви градове на сходно високо европейско равнище, което дава убеденост и мотивация на екипа за продължение на напъните за поддръжка на планове за възстановяване на градската инфраструктура.
Източник: https://www.fi-compass.eu/
От началото на активността като ръководещ фондовете за градско развиване по Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014 - 2020 за София и Южна България през 2019 година фондът е подкрепил над 70 плана за близо 280 млн. лева Повод за оптимизъм е, че осъществяването на самодейността JESSICA и на фондовете за градско развиване в България последните 10 години е давано измежду положителните образци за използване на финансови принадлежности на европейско равнище, а осъществените планове досега имат значителен и забележим резултат върху градската регенерация.
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Градове
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР