В сръбската столица се проведе второ шествие с участието на

...
В сръбската столица се проведе второ шествие с участието на
Коментари Харесай

Многохилядно шествие срещу ЛГБТ фестивала в Белград

В сръбската столица се организира второ шествие с присъединяване на хиляди хора в отбрана на обичайните полезности и против ЛГБТ фестивала EuroPride, чието осъществяване е планувано в Белград в средата на септември, оповестява сътрудник на РИА Новости.

Шествието стартира от патриаршията на Сръбската православна черква и би трябвало да приключи в църквата " Свети Марко ", наоколо до която се намира клон на Руската православна черква. Разстоянието сред тях е към шест километра, които към този момент са съвсем напълно заети от участниците в шествието.

Начело на процесията бе колона от мотоциклетисти, следвана от колона от свещеници и мъже, носещи дървени кръстове.

По-рано сръбският президент Александър Вучич съобщи, че управляващите са отменили планувания за средата на септември общоевропейски гей церемониал поради рецесията в Косово и Метохия и други проблеми и провокации пред политическото управление в Белград.

В отговор на това уредниците на EuroPride обявиха, че събитието въпреки всичко ще се състои, само че без церемониал.

По-рано, на 14 август, няколко хиляди души излязоха на шествие в сръбската столица Белград в поддръжка на обичайните фамилни полезности. Организаторите означиха, че са получили благословия от банатския свещеник Никанор, който по-рано обществено осъди и анатемоса всички уредници и участници в упования на 12-18 септември ЕвроПрайд в Белград.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР