В , споделена стотици пъти във Фейсбук, една майка твърди,

...
В , споделена стотици пъти във Фейсбук, една майка твърди,
Коментари Харесай

Дете от Разград се е натровило от украински яйца? Вижте какви са фактите

В, споделена стотици пъти във Facebook, " една майка твърди ", че детето ѝ се е отровило откакто е консумирало украински яйца. Статията може да бъде забелязана и. В едната публикация е посочено, че " неотдавнашен случай с яйца, импортирани от Украйна, провокира паника измежду локалното население ", само че не се загатва кое е " локалното население ". В другата, която е аналогична, се твърди, че майката е от Разград. След като детето е консумирало яйца с украински генезис, то почувствало стомашни болки. Майката е занесла яйцата в самостоятелна лаборатория, която удостоверила наличието на тежки метали и радиация, се споделя в публикацията.

Но правилно ли е това? направи инспекция на обстоятелствата.

Твърдение: Дете от Разград е с натравяне след консумация на украински яйца

В деня на обявата, която е от 24 март 2023 година, нито една национална или районна медия не оповестява за случай с дете, което е консумирало украински яйца. В двата уеб страницата, в които можем да прочетем публикацията, са оповестени аналогични текстове. В тях се споделя, че екипът на уеб страницата не разполага с информация за " достоверността на всички материали, които идват в редакцията ", както и " Възможно е тази публикация да не е истина, както и всяка аналогия с действителни лица и събития да е инцидентна ".

Обратно търсене на изображението на майката и детето, употребявани в българските изявления, води до статия от 2016 година в електронното издание на английския в. " Дейли мейл ", в която е разказан случай на майка, чието 4-годишно дете е несъмнено от учебна здравна сестра за затлъстяло. На фотографията е 29-годишната Саманта Страуд и щерка ѝ Хъни-Роуз, които нямат нищо общо с дете и майка от Разград. Действието се развива в началната академия Brixington в Девън – Югозападна Англия. На изображението е снимана дамата с писмото, което е получила от учебното заведение.

Преди Великденските празници, тематиката за яйцата импортирани от Украйна набира все по-голяма известност. На 24 март 2023 година Българската организация по сигурност на храните излезе с публична позиция, във връзка направени инспекции на яйца с генезис Украйна. В нея се споделя, че пробите са изследвани за неразрешени за приложимост ветеринарни лекарствени артикули, антибиотици, сулфонамиди, кокцидиостатици, тежки метали и  радиоактивност, а резултатите са негативни. Анализът е осъществен в акредитираната Централна лаборатория по ветеринарно-санитарна експертиза и екология (ЦЛВСЕЕ). Заключението на БАБХ е, че украинските яйца са безвредни. От организацията пишат, че окончателните резултати са от проби на пресни кокоши яйца, клас А, с генезис Украйна, импортирани в България през интервала 9-19 март 2023 година

Заключение

Твърдението, че дете от Разград е с натравяне след консумация на украински яйца е НЕВЯРНО. Публикуваната фотография не е на майка и дете от български град, а е на 29-годишната Саманта Страуд и щерка ѝ Хъни-Роуз от Девън – Югозападна Англия. Преди Великден Българската организация по сигурност на храните прави непрекъснати инспекции на качеството и сигурността на яйцата. Последната е от 24 март 2023 година и демонстрира, че украинските яйца са безвредни.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР