В специално видео обръщение вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова

...
В специално видео обръщение вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова
Коментари Харесай

14 дни след началото на войната – правителството представи кризисен щаб и мерки

В особено видео послание вицепремиерът по дейно ръководство Калина Константинова разгласи структурата на спешния щаб към Министерски съвет, който работи за ръководство на рецесията, обвързвана с войната в Украйна.

„ Ами в случай че се беше случило на мен?” – пита в началото на обръщението Костадинова като пробва да се сложи на мястото на бежанците.

„ Ще осигурим ли заслон и храна – безкомпромисно Да. Медицински грижи и прсихологическа помощ- безкомпромисно Да. Дали би трябвало да им дадем време да се успокоят и открият – сигурно Да. Денонощно работим и покусени оп ужаса на войната е време да ви споделим какво прави държавното управление за справяне с рецесията. Имаме образувам спешен щаб с 6 работни групи. Той се управлява от полк. Валери Рачев”, сподели тя в обръщението.

Днес на Министерски съвет е било взето решение за даване на краткотрайна протекция. „ От петък на граничните пунктове жителите от Украйна, които желаят краткотрайна протекция, ще може да получат документ, с който да обитават законно в България”, изясни Костадинова. Била е утвърдена и стратегия за прилагане на филантропична помощ за лица, търсещи краткотрайна протекция. Вицепремиерът изясни, че 3 милиона са събрани от неправителствения бранш, плюс храни и облекла.

„ Днес започва и Националния обединен портал, в който ще има цялата информация за тези, които имат потребност от помощ. Той ще се обновява ежеминутно. Ще има правна помощ, настяняване, препоръки, лист с разгласи за работа”, изясни тя.

В България има 30 хиляди души, бягащи от войната.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР