В соцкухнята, а и в някои днешни, содата заемаше важно

...
В соцкухнята, а и в някои днешни, содата заемаше важно
Коментари Харесай

Всичко ли лекува содата и може ли да бъде опасна? - slava.bg

В соцкухнята, а и в някои днешни, содата заемаше значимо място в шкафа непосредствено над мивката – т.е. най-стратегически значимият за всяка уважаваща себе си стопанка. Бабите смятаха, че надали не всичко става със сода – освен присъщите питки, които замесваха. На плюсовете и минусите й е отдаден днешният ни лайфхак.

Причината за известността на содата е, че нейното РН е като човешкото. Основното й качество е намаляването на киселинността.

Учените от Университета в Джорджия потвърдиха с настоящо проучване, че содата покачва имунитета, оказва помощ за противовъзпалителните функционалности, работи сполучливо против кашлица, против язви, против рани, срещу пърхот и даже срещу налепи по зъбите, а също по този начин почиства кожата.

Пенкилер, ще кажете вие. Да, само че не и за самолечение. Защо?

Содата може да оказва помощ, само че може и да бъде рискова отрова, тъй че е добре да се ползва единствено с лекарско наставление, тъй като нееднократно сме писали – отровата е в дозата.

Основният проблем е, че с вреднните, содата унищожава и потребните бактерии, води сухота, която може да бъде изравнена с резултат на изгаряне.

Чудесно е обаче да бъде употребена домашен – чисти петна всевъзможни, избелва, унищожава пестициди, отстранява миризми – примерно от обувки, отпадък и така нататък най-малко 70%.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР