В софийското село Антон има засилено полицейско присъствие след като

...
В софийското село Антон има засилено полицейско присъствие след като
Коментари Харесай

Убийство след тормоз в софийско село. Какво прави полицията?

В софийското село Антон има засилено полицейско наличие откакто бе разкрито ликвидиране, потресло жителите на общината и цялата страна. Жертва стана 28-годишен мъж, който е работил като овчар в селото. Задържаните са двама души - братята Дончо и Красимир Петрови, които са локални арендатори.

Те ще останат в ареста за 72 часа. До акцията в селото се стигна след голям брой сигнали и недоволства по отношение на арестуваните. В момента се обяснява съпричастността на мъжете към изгубването и на различен овчар. Повече изясненост към акцията се чака по-късно през днешния ден да внесат от общината в обитаемото място.

Според специалиста от Центъра за проучване на демокрацията Тихомир Безлов закононарушението е прекомерно тежко, с цел да бъде скрито, само че по-важно е да се промени моделът.

"Вероятно тези хора ще бъдат наказани. Важно е да успее да се ограничи моделът на изсипване на пари на едни и същи хора. Двамата братя евентуално са взели стотици хиляди левове европейски пари, това са може би едни от най-богатите хора в общината, завзели са пасищата, които са една от най-големите схеми посредством които локалните авторитетни политически и стопански хора управляват общината ", сподели Безлов пред Българска национална телевизия.

В селото има и други, които се оплакват от арогантността на братята. В утринния блок локалният гражданин Искрен Вълев съобщи, че е имал проблеми с тях.

"От 5 години имаме парцел в Антон, направихме овощна градина, братята я унищожиха съзнателно, пуснаха си животните вътре, подадохме сигнал в полицията, патрулката пристигна след 2 часа, братята през това време прибраха конете, след това никой не видял нищо, дежурният ми сподели - началникът сподели да завършваме с този случай и да се прибираме в ръководството ", изясни Вълов.

Той добави, че разполага със снимков материал и е разговарял няколко пъти с двамата братя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР