В Софийския градски съд (СГС) започва първото от гражданските дела

...
В Софийския градски съд (СГС) започва първото от гражданските дела
Коментари Харесай

Започват делата за обезщетение на пострадалите от взрива в Хитрино

В Софийския градски съд (СГС) стартира първото от гражданските каузи за обезщетение на потърпевшите след гърмежа на цистерна на гара Хитрино, покрай Шумен. На 10 декември предходната година влакова комбинация с пропилен се взриви в селото. Десетки къщи бяха разрушени, починаха 7 души, а 29 бяха тежко ранени.

Съдът е приел исковете против " Булмаркет рейл карго " ЕООД и " Булмаркет ДМ " ООД за възможни и е назначил няколко медицински и механически експертизи. След нещастието се разбра, че застрахователната лавица на компания " Булмаркет " няма да е задоволителна, с цел да покрие вредите от детонацията. " От наша страна сигурно ще би трябвало да покрием вредите в допълнение над застраховката ", съобщи преди време Станко Станков - притежателят на фирмата-превозвач.

През август стана известно, че повече от осем месеца след гърмежа общината е усвоила едвам 1/6 от дарените и получени от страната средства, потърпевшите хора към момента живеят във фургони, а общинската инфраструктура към момента не е ремонтирана. В средата на юни Движение за права и свободи изключи кмета на Хитрино Нуридин Исмаил. От партията прецизираха, че повода за отлъчването му не е обвързвана с възобновяване на селото, а с неспазване на устава и основаване на условия за фракционерство.

Иначе упрекнати са случая са единствено двамата машинисти, управлявали първия локомотив на влака - Димитър Михнев и Радослав Петков. Това разгласи през май тогавашният шеф на националното разследване и настоящ член на Висш съдебен съвет Евгени Диков. Наказателният развой ще се гледа в съда в Шумен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР