В София започват обработките на зелени площи, паркове, градини и

...
В София започват обработките на зелени площи, паркове, градини и
Коментари Харесай

В София започват обработките срещу ларви на комари, кърлежи и гризачи


В София стартират обработките на зелени площи, паркове, градини и междублокови пространства против ларви на комари, кърлежи и гризачи, оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Направена е организация и график за осъществяване на допустимо най-ранни обработки, които се правят в сходство с наставление от Столична Регионална здравна ревизия. Това оповестиха от дирекция „ Зелена система “ към Столична община. Актуализирани са площите към съответните региони, които следва да бъдат обработени през 2022 година.

Въпреки променливите метеорологични условия са готови графици за обработки против ларви на комари, кърлежи и гризачи, а екипите са в подготвеност за осъществяване на дейностите във всички общински тревни площи. Дейностите започват с парк „ Борисова градина “ и междублоковите пространства в регионите „ Подуяне и „ Младост “, които ще се извършват поетапно и в останалите площи, съгласно климатичната конюнктура. Предстои работа в Южен парк, градина „ Славейкови дъбове “, градина „ Св.Мина “ и др. 

Обработките се правят рано сутрин до 10.00 часа при благоприятни климатични условия и при ниско окосена трева. Работи се при изсъхнало време. Обработките за ларви на комари се правят към естествени и изкуствени водоеми. Третираните терени се отбелязват от изпълнителите авансово с табели за типа обработка – потребления препарат, карантинен интервал, компанията реализатор и телефон за контакт.

Обработката на общинските зелени площи против кърлежи се прави наложително по наставление на СРЗИ през април и маи и август и септември. При получени сигнали от жители за кърлежи, гризачи, бълхи и други на общински терени към районните администрации ще се маркират рисковите места и ще се подават на компанията реализатор съответните сектори за спомагателни третирания.

Контролът на дейностите се прави от дирекция „ Зелена система “, районните администрации. Специализираният надзор се осъществява  от специалисти на Столичната РЗИ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР