В София трябва да се регулира паркирането. И принципът, от

...
В София трябва да се регулира паркирането. И принципът, от
Коментари Харесай

Арх. Георгиев от „Екипът на София“: По-висок данък за семействата с повече от една кола

В София би трябвало да се контролира паркирането. И правилото, от който ще изхождаме е една кола на домакинство, не два, не три. Това към този момент е разкош. Трябва да споменем и данъчната политика, тъй като би трябвало да вървим към обстановка, в която с придобиването на повече коли от семейство прогресивно и доста да се усилва данъчната ставка. Просто тъй като в София няма място за толкоз доста коли.

 

Това съобщи в изявление за в. " Дневник " арх. Любо Георгиев от " Екипът на София " - организацията от специалисти в разнообразни сфери, която дружно със " Спаси София ", " Продължаваме промяната " и " Демократична България " работи по обща стратегия за развиване на столицата.

 

По думите на Георгиев има огромна вероятност той да поведе бранша в Столичната община, който дава отговор за градското обмисляне и развиване.

 

" Ако някой доста желае и държи да има 2-3 автомобила, то това просто ще коства пари ", добави той.

 

Арх. Гeopгиeв cмятa, чe Cтoличнa oбщинa би тpябвaлo дa имa звeнo, ĸoeтo дa ce зaнимaвa c дpeбни peмoнти, т.e. пoддpъжĸa нa гpaдcĸaтa cpeдa, вĸлючително пoддъpжaнe в изпpaвнocт нa cвeтoфapи и пeшexoдни пътeĸи.

 

Гoлeмитe peмoнти щe ca ĸaĸтo дoceгa, c възлaгaнe чpeз oбщecтвeни пopъчĸи, посочи той.

 

На въпрос има ли разрешителни за градеж, които може да се преразгледат от новия екип на общината, Любо Георгиев отговори, че това ще може да се случи единствено в случай че има някакви пороци при издаването им, само че от персонален опит знае, че нормално тези процедури се вършат законно. " Това, което можем да създадем, е за към този момент издадените разрешителни да прилагаме добър надзор по строителството ", акцентира той.

 

Арх. Любо Георгиев от " Екипът на София "

Снимка: Българска телеграфна агенция

 

През септември в изявление пред  " Офнюз "  арх. Георгиев изложи и друга своя концепция, обвързвана с данъчната политика на Столична община. Този път тя е обвързвана с празните жилища. Според него, притежателите на парцели, които не се населяват, би трябвало също да заплащат по-високи налози.

 

" Смятам, че би трябвало да се усилят налозите за празните жилища. Не да наказваме човек, че има парцел, а че не го употребява. Не се знае какъв брой са празните жилища, само че са сред 25 и 40% от съществуващите жилища. Те ще се усилват при темповете, с които се строи. Това не е в услуга на града като цяло. Създава полупразни квартали, нуждата от създаване на инфраструктура - превоз, улици, канализация, топлофикация и така нататък, за постройка, която е цялостна 50-60%. Това е голословно от икономическа позиция и като общество плащаме доста за инвестиционата цел на парцелите. Не че в парцел не би трябвало да се влага, само че сме залитнали прекалено много в това отношение ", счита арх. Георгиев.

Инфо: dir.bg

Тагове: арх. Любо Георгиев " Екипът на София " " Спаси София " " Продължаваме промяната "
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР