В София се търси предимно ново строителство, като южните райони

...
В София се търси предимно ново строителство, като южните райони
Коментари Харесай

Южните райони на София остават приоритетни за покупка на имот

В София се търси най-вече ново строителство, като южните региони остават предпочитани измежду купувачите. Всичко обаче зависи от тяхната покупателна дарба и в случай че нямат задоволително средства или цените не ги устройват, чак тогава се насочват към западните и източни квартали. Това съобщи в изявление за БГНЕС брокерът Симеон Симеонов.

„ В момента се купуват най-вече тристайни жилища, до момента в който през първото тримесечие на годината са преобладавали покупко-продажбите с двустайни “, съобщи брокерът.

От опита си той съди, че няма характерна възрастова група, която сега желае да се снабди с парцел.

„ Имаме както хора на 50-годишна възраст, по този начин и по-млади. Най-младият ни клиент бе на 25 години “, сподели Симеонов.

Спрямо предходната година в този момент парцел може да бъде продаден с 10 000 евро по-скъпо.

„ Поскъпването на жилищата води и до увеличение на наемите “, съобщи брокерът. Той даде следния образец: в случай че преди една година в Студентски град е можело да се отдаде апартамент за 550-600 лева, то сега цената варира сред 650-750 лева “

Западна София си остава регионът, който клиентите избират да заменят.

 istock istock
„ Разбира се има хора, които са израснали там и за нищо на света не биха го сменили, само че виждаме всеобщо, че хората продават жилища в Западна и Източна София, с цел да купят такива в Южна София “, сподели той.

Според него е извънредно значимо брокерът на недвижими парцели да участва, когато се подписват покупко-продажби за ново строителство, тъй като доста хора са „ изгорели “, когато доста от вложителите са вдигнали цените без купувачите да желаят.

„ Ако има намесен брокер и сходна договорка, няма да се стига до проблем. Предимно 97% от покупко-продажбите се случват посредством търговски съветник или брокер на недвижими парцели “, посочи той.

Симеонов уточни, че все още се следи както закупуване на парцели на зелено, по този начин и на такива с публикуван акт 16.

По думите му междинната цена на зелено в региона сред Студентски град и „ Малинова котловина “ е 1500 евро на квадрат, до момента в който с акт 16 е към 1800-1900 евро на квадрат, само че отивайки към Южна София може да се доближи до 2000 евро за квадратен метър.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР